14.4 C
Konjic
30 rujna, 2022

Drugi upravo čitaju

Lukomir: “Luka (ne)mira”?

Uvijek pišu da je u Lukomiru sve dobro, a...

Tko su kandidati za Premijer ligu?

Odlukom Izvršnog odbora Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine,...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

Počela naplata parkinga kod Gradske džamije i Ćuprije

JKP Standard je počeo  sa primjenom nove Odluke o...

U pucnjavi jedna osoba teže povrijeđena

Oko 23 sata i 45 minuta na autobuskoj stanici...

Usvojen rebalans budžeta Grada Konjica za 2022. u iznosu od 3 miliona 449 hiljada i 200 KM

Danas je održana 17 sjednica Gradskog vijeća Grada Konjica na kojoj se raspravljalo o 11 tačaka dnevnog reda. Prva tačka dnevnog reda bila je prijedlog Odluke o rebalansu budžeta Općine Konjic za 2022. godinu, a ista je usvojena sa 18 glasova ZA i 3 glasa SUZDRŽANI.

„Vijećnici su usvojili izmjene i dopune budžeta Općine Konjic za 2022. godinu, odnosno rebalans budžeta u iznosu od 3 miliona 449 hiljada i 200 KM.  Rekao sam u svom izlaganju da je ovo povećavanje budžeta rezultat jednog odgovornog ponašanja i domaćinskog odnosa prema javnim sredstvima tako da smo kroz ovo povećanje budžeta izdvojili značajna sredstva na ime podrške našim sugrađanima, prvenstveno mladima kroz razne programske i projektne aktivnosti. Kako u oblastima sporta i kulture, tako i u oblastima nauke, obrazovanja i turizma . Pružili smo također podršku natalitetu i sufinansiranju medicinske potpomognute vantjelesne oplodnje, tako da uvećanje ove stavke kroz budžet od nešto više od 60 % govori samo po sebi . Također su izdvojena značajna sredstva na ime  kapitalnih investicija tako da ćemo u budućnosti budžet Općine prilagođavati stvarnim potrebama naših sugrađana“, kazao je Adnan Špago pomoćnik gradonačelnika u Službi za privredu i finansije Grada Konjica za radiokonjic.ba.

Od 11 tačaka dnevnog reda, danas nije usvojena samo jedna tačka dnevnog reda, a riječ je o izvještaju o radu Javne zdravstvene ustanove “Gradska apoteka Konjic” za 2021. godinu.

radiokonjic.ba

08.07.2022.

Možda vas zanima