back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

UTAKMICOM POSUŠJE – VELEŽ DANAS POČINJE NOVA SEZONA NOGOMETNE PREMIJER LIGE BIH

Titulu prvaka BiH branit će mostarski Zrinjski, koji je prošle sezone na najdominantniji način u historiji Premijer lige BiH osvojio rekordnu sedmu šampionsku titulu. Gotovo je sigurno da će “plemići” ove godine biti jedni od favorita za podizanje trofeja.

Zrinjski će utakmicu prvog kola igrati na gostovanju kod Slobode Tuzla, ali je i ta utakmica, kao i utakmica između Sarajeva i Tuzla Cityja, odgođena zbog evropskih nastupa Zrinjskog i Tuzle.

Novi prvoligaš iz Federacije Bosne i Hercegovine, Konjičanin Igman, sutra će na svom terenu protiv Širokog Brijega debitirati u Eltinom bh. fudbalskom klubu.

Sutra se na stadionu Grbavica sastaju Željezničar i Leotar, dok će novi premijerligaš iz entiteta Republika Srpska, dobojska Sloga, u ponedjeljak, 18. jula, dočekati banjalučki Borac.

Raspored utakmica:

– petak, 15. jul:

Posušje – Velež (17.30)

– subota, 16. jul:

Igman – Široki Brijeg (17.00)

Željezničar – Leotar (21.00)

– ponedeljak, 18. jul:

Sloga – Borac (20.00)

– Odložene utakmice:

Zrinjski – Sloboda

Sarajevo – Grad Tuzla

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]