3.5 C
Konjic
4 veljače, 2023

Drugi upravo čitaju

Nejra Ćibo: “Obrazovanje je put, a ne cilj”

Da u znanje vrijedi ulagati i da se svaki...

Matični ured Konjic: U 2022.godini rođeno 169 beba, a umrlo 368 osoba

U Matičnom uredu Konjic, koji obuhvata i ured u...

Konjičanka Nedžma Mahmutović kreirala edukativne bojanke za djecu

Da se znanje, rad i trud isplati, pokazuje primjer...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

FHMZ: Narandžasti meteoalarm od 4. februara 2023. od 00:00 sati do 4. februara 2023. do 23:59 sati.

Federalni hidrometeorološki zavod izdao upozorenje zbog vjetra čiji intenzitet...

Medžlis islamske zajednice Konjic: Uručeno 115 hedija za novorođenu djecu u 2022.godini

Fond za roditeljstvo Medžlisa islamske zajednice Konjic postoji od...

Uvažena žalba: Vodna dozvola vraćena na prvostepeni postupak

Žalba koju su Grad Konjic i Organizacija sportskih ribolovaca Konjic uputili Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva a koja se tiče vodne dozvole koju je Agencija za Jadranski sliv izdala JP Elektroprivreda 2. novembra 2022.godine, prihvaćena je i predmet je vraćen na prvostepeni postupak. Nova dozvola kako je navedeno u žalbama, krši nekoliko važnih zakonskih odredbi, i u krajnjoj mjeri može biti pogubna za biljni i životinjski svijet u dijelu toka rijeke Neretve.

“Dobili smo rješenje da su žalbe koje smo uputili iz OSR Konjic i Grada Konjica, objedinjene u jednu te da je Federalno minisarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvažilo naše žalbe i poništilo novu vodnu dozvolu. Ista je vraćena Agenciji za Jadranski sliv na ponovni postupak. Mi se borimo samo za jedno:. da bude vraćena ranija vodna dozvola koja se izdavala, a ne da pomenuta Agencija samovoljno postavlja odredbe koje nisu zakonski ispravne” kazao je ta radiokonjic.ba Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic.

Uvažena žalba: Vodna dozvola vraćena na prvostepeni postupak
Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic

Nakon što Agencija za Jadranski sliv ponovno izda vodnu dozvolu JP Elektriprivreda, podnosioci žalbe će biti obavješteni, te u slučaju nepravilnosti, uputiti na ispravak istih.

Iz OSR Konjic poručili su da bi ovakvi procesi vjerovatno brže bili rješavani kada bi stanovnici Konjica shvatili ozbiljnost dokumeta poput vodne dozvole i koliko takav dokumnet utječe na njihov život, naročito život onih koji žive uz obalu i razvijaju porodične biznise na rijeci Neretvi i Jablaničkom jezeru.

Podsjećamo, ranije smo pisali o žalbi koju su OSR Konjic i Grad Konjic uputili Federalnom ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, što možete pročitati na linku:

Vodna dozvola u neskladu sa zakonom: “Kako sačuvati ono malo neretvanske duše?” | Radio Konjic

radiokonjic.ba

10.01.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima