15.4 C
Konjic
30 svibnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Druga osnovna škola Konjic obilježila Dan škole

Druga osnovna škola Konjic je danas u Sportskoj dvorani...

FK Klis postao prvak Druge lige FBiH-Jug u sezoni 2022./2023.godina

FK Klis iz Buturović Polja je postao prvak Druge...

Juniorke ŽKK Konjic Konjic šampionke ŽOL BiH

Juniorke Ženskog košarkaškog kluba Konjic ovoga vikenda su nastupile...

FK Igman će igrati u Premijer ligi BiH i naredne sezone

FK Igman je danas u utakmici posljednjeg 33.kola Premijer...

Danas odlučujuća utakmica za Igman

33.kolo Premijer lige BiH: FK Sarajevo - FK Igman...

Gradonačelnik Konjica uputio čestitke FK Igman, FK Klis i ŽKK Konjic

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić uputio je čestitke za ostvarene...

Uvažena žalba: Vodna dozvola vraćena na prvostepeni postupak

Žalba koju su Grad Konjic i Organizacija sportskih ribolovaca Konjic uputili Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva a koja se tiče vodne dozvole koju je Agencija za Jadranski sliv izdala JP Elektroprivreda 2. novembra 2022.godine, prihvaćena je i predmet je vraćen na prvostepeni postupak. Nova dozvola kako je navedeno u žalbama, krši nekoliko važnih zakonskih odredbi, i u krajnjoj mjeri može biti pogubna za biljni i životinjski svijet u dijelu toka rijeke Neretve.

“Dobili smo rješenje da su žalbe koje smo uputili iz OSR Konjic i Grada Konjica, objedinjene u jednu te da je Federalno minisarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvažilo naše žalbe i poništilo novu vodnu dozvolu. Ista je vraćena Agenciji za Jadranski sliv na ponovni postupak. Mi se borimo samo za jedno:. da bude vraćena ranija vodna dozvola koja se izdavala, a ne da pomenuta Agencija samovoljno postavlja odredbe koje nisu zakonski ispravne” kazao je ta radiokonjic.ba Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic.

Uvažena žalba: Vodna dozvola vraćena na prvostepeni postupak
Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic

Nakon što Agencija za Jadranski sliv ponovno izda vodnu dozvolu JP Elektriprivreda, podnosioci žalbe će biti obavješteni, te u slučaju nepravilnosti, uputiti na ispravak istih.

Iz OSR Konjic poručili su da bi ovakvi procesi vjerovatno brže bili rješavani kada bi stanovnici Konjica shvatili ozbiljnost dokumeta poput vodne dozvole i koliko takav dokumnet utječe na njihov život, naročito život onih koji žive uz obalu i razvijaju porodične biznise na rijeci Neretvi i Jablaničkom jezeru.

Podsjećamo, ranije smo pisali o žalbi koju su OSR Konjic i Grad Konjic uputili Federalnom ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, što možete pročitati na linku:

Vodna dozvola u neskladu sa zakonom: “Kako sačuvati ono malo neretvanske duše?” | Radio Konjic

radiokonjic.ba

10.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima