-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Uvažena žalba: Vodna dozvola vraćena na prvostepeni postupak

Žalba koju su Grad Konjic i Organizacija sportskih ribolovaca Konjic uputili Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva a koja se tiče vodne dozvole koju je Agencija za Jadranski sliv izdala JP Elektroprivreda 2. novembra 2022.godine, prihvaćena je i predmet je vraćen na prvostepeni postupak. Nova dozvola kako je navedeno u žalbama, krši nekoliko važnih zakonskih odredbi, i u krajnjoj mjeri može biti pogubna za biljni i životinjski svijet u dijelu toka rijeke Neretve.

“Dobili smo rješenje da su žalbe koje smo uputili iz OSR Konjic i Grada Konjica, objedinjene u jednu te da je Federalno minisarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva uvažilo naše žalbe i poništilo novu vodnu dozvolu. Ista je vraćena Agenciji za Jadranski sliv na ponovni postupak. Mi se borimo samo za jedno:. da bude vraćena ranija vodna dozvola koja se izdavala, a ne da pomenuta Agencija samovoljno postavlja odredbe koje nisu zakonski ispravne” kazao je ta radiokonjic.ba Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic.

uvažena žalba: vodna dozvola vraćena na prvostepeni postupak
Hrabren Kapić predsjednik Skupštine OSR Konjic

Nakon što Agencija za Jadranski sliv ponovno izda vodnu dozvolu JP Elektriprivreda, podnosioci žalbe će biti obavješteni, te u slučaju nepravilnosti, uputiti na ispravak istih.

Iz OSR Konjic poručili su da bi ovakvi procesi vjerovatno brže bili rješavani kada bi stanovnici Konjica shvatili ozbiljnost dokumeta poput vodne dozvole i koliko takav dokumnet utječe na njihov život, naročito život onih koji žive uz obalu i razvijaju porodične biznise na rijeci Neretvi i Jablaničkom jezeru.

Podsjećamo, ranije smo pisali o žalbi koju su OSR Konjic i Grad Konjic uputili Federalnom ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, što možete pročitati na linku:

Vodna dozvola u neskladu sa zakonom: “Kako sačuvati ono malo neretvanske duše?” | Radio Konjic

radiokonjic.ba

10.01.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima