back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

UŽ “Nera”: Humanitarni bazar za žene i djecu Palestine

Mnogi Konjičani podržali Humanitarni bazar

Udruženje “Žene za žene International” i “Mreža udruženja žena za ruralni razvoj”, povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, pokrenuli su kampanju prikupljanja novčane pomoći za žene i djecu Palestine koja će trajati do 15. marta. Riječ je o kampanji “Jedan karanfil- jedan hljeb za ženu Palestine!”. Tim povodom Udruženje žena “Nera” iz Konjica danas organizuju Humantarni bazar s ciljem prikupljanja pomoći za žene i djecu u Palestini.

Članice UŽ „Nera“ zadovoljne su odazivom Konjičana i Konjičanki na Humanitarnom bazaru, kazala je predsjednica udruženja, Elvedina Dina Alić.

už “nera”: humanitarni bazar za žene i djecu palestine
UŽ “Nera”: Humanitarni bazar za žene i djecu Palestine

„Danas je Međunarodni dan žena, te je ovo prilika da poželim svim ženama da živimo na planeti koja je rodno odgovorna, na planeti koja ima prava koji se provode i koja štite žene. Što se tiče današnjeg bazara jako smo zadovoljne, nalazimo se ovdje na platou kod male fontane, u ponudi imamo male kolačiće koje su pravile žene u migracionom kampu u Salakovcu, one su Palestinke. Mi smo od njih kupile te kolače, time smo podržale njihovu aktivnost prodaje kolača i želju za osamostaljenjem. Kolačiči su danas na našem štandu bez cijene, koliko naši sugrađani i sugrađanke osjete potrebu i želju da doniraju to mogu donirati. Ljudi zastajkuju i doniraju novac, neki samo dođu da pruže podršku i to nam je jako važno.“- kazala je Alić, dodavši i da će prikupljena sredstva direktno biti uručena za podršku ženama i djeci u Gazi.

už “nera”: humanitarni bazar za žene i djecu palestine
UŽ “Nera” organizuje Humanitarni bazar.

Članice UŽ „Nera“ aktivnosti povodom obilježavanja 8. marta Dana žena nastavljaju u Sarajevu na Osmomartovskom maršu, a 9. marta održat će se i radionica za žene u Konjicu.

„Mi smo aktivistice koje znaju šta znači 8. mart i danas nije vrijeme za slavlje, vrijeme je za otpor ovakvom sistemu i nepravednom društvu. Poslije bazara naše članice odlaze na Osmomartovski marš koji organizuje Fondacija „Cure“ u Sarajevu. Tom maršu svake godine pružamo podršku, jer je važno da se glas žena čuje i da budemo što više na ulicama i da budemo one koje bude revoluciju i jačaju ženski pokret. Osmog marta smo na ulici, a 9. marta članice našeg udruženja imaju radionicu na kojoj proslavljamo sve naše pobjede“– navela je Alić.

Humanitarni bazar trajat će do 15:00 sati na platou kod zgrade Gradske uprave.

radiokonjic.ba

08.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima