back to top

Drugi upravo čitaju

Večeras noć Lejletul-kadr

Večeras sa akšam namazom nastupa najodabranija noć u godini,...

SIPA: U akciji “Paravan” uhapšene tri osobe u Mostaru, Međugorju i Konjicu

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA)...

Udruženje Pomozi.ba u martu doniralo 775.930,83 KM za liječenje oboljelih bh. građana

U martu mjesecu donirali smo 775.930,83 KM za liječenje...

Nastavak radova na uređenju parkinga u Koloniji

Ovih dana nastavljaju se radovi na uređenju parkovskih površina...

Pripreme za ljetnu sezonu i Smotru izviđača BiH na Boračkom jezeru  

Novi projekat uređenja kampa konjičkih izviđača na Boračkom jezeru...

UŽ “Nera” sutra organizuje Humanitarni bazar

Udruženje “Žene za žene International” i “Mreža udruženja žena za ruralni razvoj” povodom obilježavanja 8. marta, Međunarodnog dana žena, organizuju akciju prikupljanja novčane pomoći za žene i djecu Palestine, koja će trajati do 15. marta. U kampanji, pod nazivom “Jedan karanfil- jedan hljeb za ženu Palestine!”, učestvuje i Udruženje žena “Nera” iz Konjica koje će 8.marta, na platou kod male fontane, organizovati Humantarni bazar s ciljem prikupljanja pomoći za žene i djecu u Palestini.

U periodu od 08:00 do 15:00 sati sve Konjičanke i Konjičani moći će kupiti proizvode izložene na štandu i na taj način učestvovati u humanitarnoj akciji “Jedan karanfil- jedan hljeb za ženu Palestine!”. Na štandu će biti izloženi kolači i kiflice koje su napravile žene Palestinke koje su smještene u kampu Salakovac, kazala je članica UŽ “Nera” Konjic, Maida Jugović.

už "nera" sutra organizuje humanitarni bazar

“Udruženje žena “Nera” iz Konjica  članica je udrženja “Mreža udruženja za ruralni razvoj” koje za 8. mart organizuju Humantirani bazar gdje će se prikupljati sredstva koja idu u humanitarne svrhe u organizaciju koja će pružati podršku ženama i djeci u Palestini”– kazala je Jugović, dodajući da je važna solidarnost među ženama.

už "nera" sutra organizuje humanitarni bazar
Članica UŽ “Nera” Konjic, Maida Jugović.

“Značajno je da se žene solidarišu sa ženama svaki dan, ne samo 8. marta. Trebamo skretati posebnu pažnju na sva pitanja i probleme koji se tiču žena, a ove godine Humanitarnim bazarom skrećemo pažnju na potrebe drugih žena. Žena ženi mora biti prijateljica, moramo se solidarisati svakodnevno. Organizovanjem bazara članice UŽ “Nera” daju svoj doprinos, šalju podršku, ljubav i pokazujemo da žene Palestine nisu same da imaju nase podršku”- navela je Jugović.

Osim aktivnosti organizacije Humanitarnog bazara članice UŽ ”Nera” 8.marta učestvuju i na Osmomartovskom maršu koji se organizuje u Sarajevu.

“Tradicionalni Osmomartovski marš organizuje Fondacija Cure, a članice UŽ “Nera” tradiconalno daju svoj doprinos učestvujući u ovom maršu. Mi na ulicama iskazujemo svoje nezadovoljstvo trenutnim položajem žena u društvu, i na taj način iskazujemo sve probleme koji nas muče. U petak, na Međunarodni dan žena, od 17:00 do 19:00 sati u Sarajevu se organizuje Osmomartovski marš, na kojem će članice našeg udruženja biti prisutne”– navela je Jugović.

„Mi vjerujemo u vašu humanost i solidarnost“, poručile su članice UŽ „Nera“ Konjic, pozivajući sve Konjičanke i Konjičane da podrže njihovu humanitarnu akciju.

radiokonjic.ba

07.03.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima