back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Večeras na Boračkom jezeru počinje 2. Habitat Fest

Za razliku od prošlogodišnjeg, koji je trajao dva dana, ovogodišnji Festival kulture, koji će se organizovati u na lokalitetu Ognjišta Hercegovina Lodges na Boračkom jezeru trajat će deset dana. Biti će otvoren večeras promocijom četiriju knjiga konjičkog pjesnika, pisca i prevodioca Gorana Sarića.

Za mene je posebno plodonosan period od kraja 2022. godine do sada. Za svega 8-9 mjeseci preveo sam tri holandska djela. Riječ je o  savremenoj prozi i djelima iz tamošnje lektire. U istom periodu nastala je i moja zbirka poezije PERINA na kojoj će biti  fokus promocije”- kazao je Goran Sarić.

večeras na boračkom jezeru počinje 2. habitat fest
Večeras na Boračkom jezeru počinje 2. Habitat Fest

Njegov bogati opus podrazumijeva ukupno četrdeset i jedno djelo. Od toga je 25 prevoda i 16 autorskih djela. Riječ je uglavnom o poeziji,a potom putopisima i dnevnicima.

Kako navodi jedan od suorganizatora manifestacije Cultura Fest, Elmir Prevljak , od 3. do 10. avgusta posjetioci će moći vidjeti  izložbu  petnaestak slika mostarskog slikara Senada Paje Čopelja.

večeras na boračkom jezeru počinje 2. habitat fest
Večeras na Boračkom jezeru počinje 2. Habitat Fest

Posljednja dva dana Festivala  četiri umjetnika iz Holandije predaviti će svoj multimedijalni projekt u muzičkoj , likovnoj i video formi.

Goran Sarić i Elmir Prevljak pozvali su Konjičane i goste našeg grada da im se pridruže na Boračkom jezeru i  u narednih desetak dana uživaju u pomenutim sadržajima Festivala.

radiokonjic.ba

02.08.2023.g.

jasminka@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima