back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

Večeras otvoren Turnir mjesnih zajednica Konjic 2024. godine

Večeras je u Sportskoj dvorani Konjic otvoren Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu Konjic 2024. godine, čiji je organizator Ustanova Sportska dvorana Konjic, pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Simboličnim izvođenjem početnog udarca s centra, dvojica konjičkih fudbalera iz fudbalskih klubova Igman i Klis su otvorila turnir, na kojem učestvuje 15 ekipa iz isto toliko mjesnih zajednica, podijeljenih u četiri grupe.

Prvoplasirana ekipa dobiće 100.000 KM, a sredstva će biti utrošena u infrastrukturu na području mjesne zajednice pobjedničke ekipe, na prijedlog MZ i uz saglasnost Grada Konjica, kao generalnog pokrovitelja.

Večerašnjim utakmicama je prisustvovao veliki broj posjetilaca.

večeras otvoren turnir mjesnih zajednica konjic 2024. godine
Večeras otvoren Turnir mjesnih zajednica Konjic 2024. godine

Direktor Sportske dvorane Konjic Adnan Elezović rekao je da očekuje i ove godine veliku posjećenost, kao i prošle godine, kada je organizovan prvi Turnir mjesnih zajednica, a isto tako i vrhunsku igru takmičara.

Prošle godine u januaru smo organizovali prvi turnir i bio je pun pogodak. To je odlična lokalna priča koja postaje brend i prezadovoljni smo, a nadamo se da će i publika uživati u narednih dvadesetak dana u futsalu. Ove godine od 16 mjesnih zajednica učestvuje 15. Četiri su grupe po četiri ekipe, osim u jednoj gdje su tri ekipe, igra svako sa svakim, a u završnica će se igrati po kup sistemu. Kvalifikacione utakmice će se igrati desetak dana, uslijediće dan pauze, a nakon toga dva dana će se igrati četvrtfinalne utakmice, potom polufinale i finale, a sada ne možemo sa sigurnošću reći datum kada će biti finale“ – rekao je Elezović, istaknuvši da su lani bili prezadovoljni prisustvom publike, što očekuju i ove godine.     

večeras otvoren turnir mjesnih zajednica konjic 2024. godine
Adnan Elezović

Večeras su odigrane dvije utakmice.

MZ Bijela – MZ Džepi 7:2

MZ Glavatičevo – MZ Grabovci 1:2

radiokonjic.ba

04.01.2023.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]