Večeras premijera filma “AVATAR” 3D

0

U okviru redovnog kino repertoara i ovog četvrtka ljubitelji filma mogu pogledati novu kino projekciju. Riječ je o premijeri filma „AVATAR” 3D. Film će biti prikazan u četvrtak 22. septembra u dva termina od 17 i od 20 sati u Kino Sali NU Konjic.

Oskarom nagrađena epska avantura Jamesa Camerona iz 2009. Godine, Avatar, film sa najvećom zaradom svih vremena, vraća se u kina u zanosnom 4K visokodinamičnom rasponu. Ljubitelji filma će imati priliku istražiti daleki svijet Pandore u 2154. Godini u 3D formatu. U avataru koji je napisao i režirao James Cameron, glume Sam Worthington, Zoe Saldana, Stephen Lang, Michelle Rodriguez i Sigourney Weaver. Film su producirali James Cameron i Jon Landau. Avatar je osvojio 3 nagrade Oskar u kategorijama: za najbolju fotografiju, produkcijski dizajn i vizuelne efekte.

Glavni lik Jake Sully (Sam Worthington), vojnik koji još nije pronašao razlog za šta bi se borio, regrutovan je za odlazak na planet Pandora u vrijeme kada je svijet na rubu propasti. Treba zauzeti mjesto svog brata koji je poginuo u pokušaju komunikacije s Na’vi vrstom koja živi na planeti Pandora. No, postoje problemi; prvi je to što je Jake invalid, a drugi je taj što Na’viji baš i nisu veliki ljubitelji ljudske rase.

No, vlasnici kompanije koja je unajmila Jakea, a prije i njegovog brata, dosjetili su se kako će uspješno (i donekle bezopasno) vaditi rudu Unobtanium na planeti Pandora. Genetički su pomiješali DNK ljudske rase i Na’vija u stvorenju (tijelu) nazvanom Avatar. Jedino ga Jake može kontrolirati (telepatski) jer njegov DNK odgovara onom njegovog brata koji je sudjelovao u stvaranju Avatara. Put na Pandoru započinje, a Jakeu to znači prije svega samo jedno: ponovo može hodati!

Priča odluta nekoliko godina u budućnost kada Jake dolazi na Pandoru gdje otkriva beskrajnu ljepotu kakvu je nekad i Zemlja posjedovala; šume i prekrasne boje i oblici, flora i fauna izvanrednih razmjera i veličine, a planine se lagano vide iznad visokog drveća. Jake ipak, započinje s poslom radi kojeg je i došao; iskapovanje rude Unobtanium, ali susreće jednu od nepogodnosti planete, zvijer ViperWolf. No, prije sukoba iznenadna strijelica probada zvijer koju je ispalila ženska članica vrste Na’vi s kojom, kasnije, Jake upoznaje stvarnost i ljepote Pandore.

Na’viji žive u savršenom skladu s opasnostima Pandore, a s novim prijateljstvom Jake spoznaje da je pronašao razlog za koji bi se borio. Njegova ljubav prema Pandori raste i zahvaljujući DNK koji se nalazi u Avataru. No, kada dođe do borbe između ljudske rase i Na’vija, Jake shvata kako ne može vječno ostati unutar Avatara.

radiokonjic.ba

22.09.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267