16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Večeras promovisana knjiga “MM sjećanja” autora Sinana Ramadanovića iz Mostara

Večeras je u Bosanskoj sobi, u okviru manifestacije „Dani knjige 2023.“ u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic, promovisana knjiga „MM sjećanja“, autora Sinana Ramadanovića. Riječ je o 92-godišnjem Mostarcu, koji je 1949.godine, kao mladić od 17 godina, uhapšen, osuđen i odveden na društveno-koristan rad na Kupres, zbog povezivanja sa mladomuslimanskim pokretom. U knjizi autor iznosi sjećanja na taj period svog života, a više o njegovom radu i dobročinstvu na promociji je govori Seid ef.Smajkić, mostarski muftija u penziji, kazavši da je to čovjek koji je zagazio u desetu deceniju života. Krase ga stamenost, hrabrost i odvažnost-poručio je muftija Smajkić.

Izjava Seid ef. Smajkić

Promotor Salih ef. Čolaković govorio je o pokretu „Mladi muslimani“, pojasnivši da je to bio pokret za vjerska, kulturna i ekonomska prava muslimana, koji žive na ovim prostorima, a ne politički pokret.

Izjava Salih ef. Čolaković

Izdavač knjige „MM sjećanja“ je Udruženje „Toprak“ iz Mostara, koje se bavi očuvanjem i promocijom kulturne odnosno duhovne baštine Bošnjaka Hercegovine. Sead Maslo, predsjednika udruženja, kazao je da je od autora Sinana Ramadanovića, saznao da on ima rukopis koji je napisao 1997.godine o iskustvima iz perioda mladomuslimanskog pokreta. To je vrijedno djelo, koje govori o teškim iskušenjima iz mladalačkog života autora Ramadanovića, naveo je Maslo.

Izjava Sead Maslo

radiokonjic.ba

07.11.2023.

[email protected]

photo by Vehid Šišić

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima