back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Večeras prva samostalna izložba Kenana Keške “Vizuelna harmonija u oku fotografa”

U okviru manifestacije “Večeri duhovne muzike/iskustva bh višeglasja” večeras će u Galeriji Narodnog univerziteta Konjic, s početkom u 19 sati, biti upriličen off program, odnosno prva samostalna izložba fotografija Konjičanina Kenana Keške pod nazivom “Vizuelna harmonija u oku fotografa”. Keško se posljednje tri godine bavi fotografisanjem. Nije se, kaže, puno pojavljivao u javnosti, smatrajući da fotografije koje stvara, nisu toliko zanimljive ljudima. No, oni koji su imali priliku da vide njegove radove, u njima su prepoznali Keškin talenat. Drugačiji svijet, onako kako ga on vidi kroz oko kamere, biće prikazan na večerašnjoj izložbi. Zanimljivo je da Kenan Keško trenutke koje njegovo oko zapazi u okruženju bilježi mobilnim telefonom, a ne profesionalnim aparatom. Svaka fotografija nosi neku poruku, ističe on, ali to ostavlja, ipak, publici da prepozna tokom izložbe.

večeras prva samostalna izložba kenana keške "vizuelna harmonija u oku fotografa"
Večeras prva samostalna izložba Kenana Keške "Vizuelna harmonija u oku fotografa"

“Večeras će biti prikazane 24 fotografije, a svaka od njih svjedoči o nekim životnim trenucima kroz koje sam prošao, i dobro i loše. Ne koristim profesionalni aparat, nego mobilni telefon, jer želim pokazati da se mogu uraditi fotografije i telefonom, ako imate “dobro oko”. Svaka fotografija ima naziv i opis, a na posjetiocima je da sami shvate poruku, kako će je doživjeti i kakav utisak će ostaviti na njih”-poručio je Keško.

Podršku mladom fotografu pružio je i gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

večeras prva samostalna izložba kenana keške "vizuelna harmonija u oku fotografa"
Kenan Keško i gradonačelnik Osman Ćatić

“Čestitam Kenanu Keški na prvoj samostalnoj izložbi. Nadam se da će nastaviti da nas svojom znatiželjom i porukama koje nose fotografije zainteresuje da budemo prisutni, kako na prvoj, tako i na narednim izložbama. Uvijek smo spremni pružiti podršku mladima, kako bi mogli sve ono što stvaraju u slobodno vrijeme prezentovati široj javnosti”-naveo je gradonačelnik Ćatić.

radiokonjic.ba

20.11.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima