3.3 C
Konjic
2 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Održan humanitarni koncert za Tijanu Redžić

Sinoć je u Sportskoj dvorani u Konjicu održan humanitarni...

“Sijaset” predstavlja BiH na Međunarodnom festivalu amaterskih kazališta u Hrvatskoj

Rame uz rame sa najboljim amaterskim pozorištima sa područja...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Konjic: JKP “Standard” dobilo novu donaciju od preduzeća “Bir” iz Norveške

JKP “Standard” Konjic je ovih dana dobilo donaciju od...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Večeras u 19 sati u NU Konjic promocija knjige „Anam’on“

Oktobar je mjesec knjige. Mjesec u kojem se nastoji skrenuti pažnja na važnost čitanja, vrijednost knjige i njene uloge u izgradnji identiteta i ličnosti. Upravo povodom ovog mjeseca Narodni univerzitet Konjic organizuje manifestaciju „Dani knjige“, a prvi program bit će upriličen večeras. Za radiokonjic.ba o manifestaciji “Dani knjige” govorio je direktor NU Konjic Benjamin Mušinović.

“Ove godine najavljujemo otvaranje Dana knjige sa promocijom romana „Anam’on“ kojeg je izpisao mladi autor Irfan Gazdić. Riječ je o čovjeku sa kojim surađujemo već godinama a član je hora Hazreti Hamza i osoba je koja je ohrabrena na svoj prvi, da kažem spisateljski poduhvat od strane prijatelja koji su ranije gledali radni materijal ovoga romana. Govorim najviše o utjecaju na njegov rad od strane dr. Edina Urijana Kukavice književnika koji će večeras u ulozi promotora predstaviti i dati svoje impresije o Irfanovom radu“, kazao je za radiokonjic.ba direktor NU Konjic Benjamin Mušinović.

Pored brojnih promocija povodom mjeseca knjige NU Konjic svojim građanima ponovo predstavlja i bogatstvo fonda kojeg imaju u svojoj biblioteci.

„I ove godine ćemo imati priliku da na samom početku oktobra mjeseca knjige ,otvorimo naša vrata za upis , posebno akcentiramo djecu i nove članove, besplatan je u oktobru mjesecu knjige. Volio bih da se iskoristi entuzijazam i želja naših uposlenica Azre Hamze Balić i Edine Dizdarević, njihov poziv, da se posjeti biblioteka ovih dana, a Azra radi izuzetno značajan projekat , pokušava da ode do djece do razreda, da predstavi naš fundus i da ih animira onako u jednoj živoj interakciji koliko je važno da se upišu i da to učine na licu mjesta u njihovim učionicama. Nadam se da će biti strpljivi i da će vidjeti koliko je sve to važno i da ćemo imati mnogo više članova i članica posebno mladih u našoj biblioteci“, kazao je Mušinović.

PROČITAJ:   CIK BiH objavila prve rezultate za Skupštinu HNK  

Sve sugrađane ljubitelje knjige iz NU Konjic pozivaju da isprate promocije koje će se održati u okviru manifestacije „Dani knjige“, počev od večerašnje knjige „Anam’on“ autora Irfana Gazdića, zatim u petak 7. oktobra Konjičani će imati priliku slušati o novom romanu „Vodeničar“ Saida Šteet, a već u ponedjeljak 10. oktobra bit će upriličena promocija dva nova djela mr. Nusreta Omerike „Kad morija Mostar morijaše“ i „Morem jaše na konju djevojka“.

radiokonjic.ba
05.10.2022.

Zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

Možda vas zanima