4.4 C
Konjic
6 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Večeras u 19 sati u NU Konjic promocija knjige „Anam’on“

Oktobar je mjesec knjige. Mjesec u kojem se nastoji skrenuti pažnja na važnost čitanja, vrijednost knjige i njene uloge u izgradnji identiteta i ličnosti. Upravo povodom ovog mjeseca Narodni univerzitet Konjic organizuje manifestaciju „Dani knjige“, a prvi program bit će upriličen večeras. Za radiokonjic.ba o manifestaciji “Dani knjige” govorio je direktor NU Konjic Benjamin Mušinović.

“Ove godine najavljujemo otvaranje Dana knjige sa promocijom romana „Anam’on“ kojeg je izpisao mladi autor Irfan Gazdić. Riječ je o čovjeku sa kojim surađujemo već godinama a član je hora Hazreti Hamza i osoba je koja je ohrabrena na svoj prvi, da kažem spisateljski poduhvat od strane prijatelja koji su ranije gledali radni materijal ovoga romana. Govorim najviše o utjecaju na njegov rad od strane dr. Edina Urijana Kukavice književnika koji će večeras u ulozi promotora predstaviti i dati svoje impresije o Irfanovom radu“, kazao je za radiokonjic.ba direktor NU Konjic Benjamin Mušinović.

Pored brojnih promocija povodom mjeseca knjige NU Konjic svojim građanima ponovo predstavlja i bogatstvo fonda kojeg imaju u svojoj biblioteci.

„I ove godine ćemo imati priliku da na samom početku oktobra mjeseca knjige ,otvorimo naša vrata za upis , posebno akcentiramo djecu i nove članove, besplatan je u oktobru mjesecu knjige. Volio bih da se iskoristi entuzijazam i želja naših uposlenica Azre Hamze Balić i Edine Dizdarević, njihov poziv, da se posjeti biblioteka ovih dana, a Azra radi izuzetno značajan projekat , pokušava da ode do djece do razreda, da predstavi naš fundus i da ih animira onako u jednoj živoj interakciji koliko je važno da se upišu i da to učine na licu mjesta u njihovim učionicama. Nadam se da će biti strpljivi i da će vidjeti koliko je sve to važno i da ćemo imati mnogo više članova i članica posebno mladih u našoj biblioteci“, kazao je Mušinović.

Sve sugrađane ljubitelje knjige iz NU Konjic pozivaju da isprate promocije koje će se održati u okviru manifestacije „Dani knjige“, počev od večerašnje knjige „Anam’on“ autora Irfana Gazdića, zatim u petak 7. oktobra Konjičani će imati priliku slušati o novom romanu „Vodeničar“ Saida Šteet, a već u ponedjeljak 10. oktobra bit će upriličena promocija dva nova djela mr. Nusreta Omerike „Kad morija Mostar morijaše“ i „Morem jaše na konju djevojka“.

radiokonjic.ba
05.10.2022.

Zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima