Večeras u Bosanskoj sobi NU Konjic promocija knjige “Osmijeh moje majke” autorice Zehre Šljivo

0

Povodom mjeseca knjige a u okviru manifestacije „Dani knjige 2022.“, Centar za kulturu NU Konjic večeras organizuje promociju knjige „Osmijeh moje majke“ autorice Zehre Šljivo. Promocija će se održati u Bosanskoj sobi NU Konjic s početkom od 18:30h. Riječ je o prvoj knjizi dugogodišnje profesorice bosanskog jezika, a istu je posvetila svojoj majci.

“Knjiga “Osmijeh moje majke” je posvećena mojoj rahmetli majci a sastoji se od 4 ciklusa pjesama: prvi ciklus je “Stazama životne vrijednosti“, drugi ciklus je “Osmijeh moje majke”, treći “Slovo o Hercegovini” i četvrti  “U zagrljaju domovine”. Pjesme su nastale tokom dugogodišnjeg rada, sakupljanja tih knjiga i rada kroz školu, a mogu da kažem da su jako povezane sa zavičajem sa rodnim krajem. Ja već 25 godina radim u Kiseljaku i često sam odlazila u svoj rodni kraj, u moje Džepe , ja sam rođena u Džepima, tamo je moja porodica. Naravno majka mi je nedostajala i svaki rastanak sa majkom mi je padao jako teško iako me je ispraćala sa  osmijehom na licu, nekako sam osjećala  potrebu da učinim nešto što će u svakom momentu biti blizu svoje majke i što ću na neki način, mada to niko od nas ne može, iskazati neki vid zahvalnosti za sve ono što je ona učinila za mene, i što čine sve majke za svu djecu ovoga svijeta”, kazala je autorica knjige Zehra Šljivo za radiokonjic.ba najavljujući večerašnju promociju.

radiokonjic.ba

18.10.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

rtvka@bih.net.ba

alisa@radiokonjic.ba