back to top
17.3 C
Konjic
20 Maja, 2024

Večeras u konjičkom kinu dvije filmske projekcije: U 18 sati “Lassie 2”, a u 20 “Nedelja”

U Kino sali Narodnog univerziteta Konjic večeras će biti prikazane dvije filmske projekcije. U 18 sati je premijera filma “Lassie 2”, a u 20 sati film „Nedelja“.

Najpoznatiji škotski ovčar Lassie ovoga će puta biti u akciji spašavanja sa svojim najboljim prijateljem Florianom i njihovim novim prijateljima Henrijem, Cleom i malom Pippom, rase jack russell terijer. Ovoga puta detektivske vještine škotskog ovčara biće posebno dobrodošle u rješavanju misterioznog nestanka nekoliko pasa. Tokom ljetnih praznika, Flo se odbija rastati od svoje voljene Lassie i umjesto da sa roditeljima ode na odmor na Kanarska ostrva, praznike provodi u Južnom Tirolu na farmi kod svoje tete Cosime, koja živi sa svojom udomljenom djecom Cleom i Henri i mali pas Pippa. Kad djeca saznaju da psi počinju nestajati u selu, jako su uznemirena i strahuju za sigurnost Lassie i Pippe. Ali ubrzo neko provali u tetinu kuću i ukrade psa Pippa. Prijatelji će ići sa Lassie pronaći lopove i spasiti Pippu…

večeras u konjičkom kinu dvije filmske projekcije: u 18 sati "lassie 2", a u 20 "nedelja"
Večeras u konjičkom kinu dvije filmske projekcije: U 18 sati "Lassie 2", a u 20 "Nedelja"

Najslavniji od svih ovčara nakon tri godine vraća se na velika platna – s novom uzbudljivom porodičnom avanturom i nezaboravnim iskustvom za velike i male ljubitelje pasa! Srdačna priča o neraskidivom prijateljstvu između dječaka i njegovog psa škotskog ovčara nastavak je filma Lassie (2020.), zasnovanog na poznatom romanu engleskog pisca i scenariste Erica Knighta.

Film “Nedelja” prati život jednog od najomiljenijih pjevača na ovim prostorima, Džeja Ramadanovskog. Inspirisan istinitim događajima, donosi priču o Džeju od najranije mladosti pa do velikog uspjeha koji je ostvario. Iako nije imao lako djetinjstvo, koje je proveo uglavnom na ulici ili u popravnom domu, Džej je uspio zauzeti svoje mjesto na muzičkoj sceni i kroz pjesme postati dio života mnogih.

radiokonjic.ba

25.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima