back to top
18.8 C
Konjic
20 Maja, 2024

Večeras u Konjicu koncert “World colors”

Večeras će u Bosanskoj sobi Narodnog univerziteta Konjic, u okviru manifestacije “Konjičko ljeto” biti održan koncert “World colors” koji će izvesti Lelya Bayramoğullari – flauta i Ivan Perković – klavir.

Gošća iz Turske Lelya Bayramoğullari je studij flaute započela 1986. godine na Državnom konzervatoriju u Izmiru, a obrazovanje nastavila kasnije u Turskoj ali i Njemačkoj gdje je predavala flautu u Dortmundu i Duisburgu. Nastupala je na brojnim koncertima u Evropi, a godinama je i prva flauta  državnog orkestra u Antaliji.

Ivan Perković je rođen 1995. godine u Sarajevu. Diplomirao je i magistrirao na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu u klasi profesora Nihada Kreče. Dobitnik je priznanja “Zlatna značka” Univerziteta u Sarajevu te proglašen najboljim studentom I. ciklusa studija Muzičke akademije. Kao pijanista osvaja mnogobrojne nagrade na takmičenjima u Sarajevu, Beogradu, Mariji Bistrici…Iza sebe ima na desetine nastupa u Bosni i Hercegovini ali i inostranstvu.

radiokonjic.ba

09.08.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima