back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

Večeras završna večer Memorijalnog turnira u malom nogometu “Podorašac 2023”

Završna večer počinje odigravanjem utakmice za treće mjesto u 20 sati

Nakon sinošnjih odigranih polufinalnih utakmica na Memorijalnom turniru u malom nogometu “Podorašac 2023”, večeras će biti upriličeno završno večer turnira. Odigrat će se utakmica za treće mjesto, zatim će se održati prigodan program kojeg je pripremio ogranizacioni odbor turnira, a nakon toga i finalna utakmica.

“Nakon 18 dana turnira, večeras će biti upriličeno finale. Pripremili smo prigodan program za sve posjetioce. Plan je da prvo budu odigrane utakmice za treće mjestu u 20 sati, a zatim planirani program obraćanja, a nakon toga i finalna utakmica odnosno utakmica za prvo mjesto. Po završetku utakmice bit će upriličena dodjela nagrada” izjavio je za radiokonjic.ba Sedin Korić član Organizacionog odbora turnira i član Udruženja “Zupčanik”, koji je organizator turnira.

Večeras u finalu igraju SENSU AL HANA-TR SALIHOVIĆ, utakmica je u 21 sat, a u utakmici za treće mjesto koja se igra u 20 sati, sastaju se AUTOŠKOLA M&B-TR SALIHOVIĆ.

Nagrada za prvo mjesto odnosno najbolju ekipu je 4.000 KM, drugo mjesto 1.500 KM i za trećeplasiranu ekipu 500 KM. Birat će se najbolji igrač, golman i strijelac, a isti će dobiti po 100 KM. Za publiku je također pripremljeno nekoliko nagrada.

Kako je Korić poručio, završnici turnira bi trebao prisustvovati gradonačelnik Konjica Osman Ćatić, savjetnik ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, kao i nekoliko igrača FK Igman.

Organizatori turnira pozivaju sve ljubitelje fudbala da večeras u 20 sati dođu u Podorašac kako bi propratili završnicu turnira, te sa klupa bodrili ekipe. Memorijalni turnir “Podorašac 2023” je organizovan u saradnji sa Gradom Konjicom a uz podršku Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK.

radiokonjic.ba

31.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima