Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Veležovi navijači podijelili novogodišnje paketiće članovima Udruženja „i“

Danas je u prostorijama “Dnevnog centra” u JU “Prva osnovna škola” Konjic, za je djecu i omladinu sa poteškoćama u razvoju organizovana podjela novogodišnjih paketića. Obradovali su ih navijači FK “Velež” iz Konjica, koji već drugu godinu organizuju ovu akciju. Za radiokonjic.ba, u ime Veležovih navijača govorio je Faris Gogić.


“Želimo organizovati ovu akciju i naredne godine, da postane tradicija. Smatramo da je baš ovoj djeci potreban dodatni podstrek od ljudi i da znaju da su nisu zaboravljeni. Drago nam je što samo danas ovdje i želimo da ovaj naš mali gest bude primjećen od strane institucija koji će im pomoći više nego mi. “


A ovaj gest Veležovih navijača, nije mali gest i itekako znači svim roditeljima kao i djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju, kazao je predsjednik Udruženja “i” Amir Nuhić.


“Danas su navijači Veleža iz Konjica podijelili paketiće i proveli neko vrijeme u druženju sa našim polaznicima u Dnevnom centru, kroz prijatan razgovor upoznali su ove mlade ljude i njihove porodice. Drago mi je da se neko tako mlad, posebno u ovom slučaju, sjeti djece i mladih sa poteškoćama u razvoju, a neki od njih su čak i njihovo godište. Roditelji su zahvalni ovim momcima, to je stvarno prekrasna stvar.” poručio je Nuhić.


Djecu i mlade iz Dnevnog centra, njih 15, u ovom prednovogodišnjem periodu nisu obradovali samo navijači Veleža. Mnogo je onih koji su pažnju i vrijeme posvetili upravo njima, kazao je pomoćnik direktora JU “Prva osnovna škola” Samir Borić.


Ta radost je neopisiva, bez obzira što su prije navijača Veleža dolazili i drugi. Paketići će se dijeliti do petka. Građani, udruženja, preduzeća – usmjerili su pažnju ka ovoj djeci i ja im se ovim putem zahvaljujem u ime Prve osnovne škole, naših učenika i uposlenika. “
Udruženje “i”, prema riječima predsjednika Amira Nuhića, trenutno broji 33 osobe sa određenim poteškoćama, neki od njih obradovani su danas, dok će drugima novogodišnji paketić stići na kućnu adresu.

radiokonjic.ba
27.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima