-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

(VIDEO) AMEL TUKA: Katar će biti nezaboravan domaćin SP-a

Dok se u Državi Katar obavljaju posljednje pripreme za Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje počinje za manje od mjesec dana, a iz cijelog svijeta stižu pohvale za ogroman trud domaćina da prisustvuju zaista velikom sportskom događaju, prijatelji sporta sa svih strana naše planete šalju sportske pozdrave u Dohu i pozivaju vas da pratite utakmice Svjetskog prvenstva koje će se po prvi put održati na Bliskom istoku.

Među njima su i neki od najuspješnijih bosanskohercegovačkih sportista. Poslije Lana Pudarnjegovu poruku je poslao i Amel Tukanajbolji bosanskohercegovački i evropski atletičar u svojoj disciplini, te viceprvak svijeta na 800 metara.

Amel Tuka je upravo donio srebrnu medalju za Bosnu i Hercegovinu sa Svjetskog prvenstva u Dohi.

Naravno, ako Bog da, pratit ću Svjetsko prvenstvo (SP) koje će se održati u Kataru. Pogotovo što se radi o fudbalu, najpopularnijem sportu koji svi volimo i pratimo. Jedva čekamo zanimljive utakmice, zanimljive duele…” rekao je Tuka.

Budući da ima iskustva sa Svjetskih prvenstava u atletici, Tuka apsolutno vjeruje da će SP Katara 2022. godine biti “na vrhunskom nivou”.

„Koliko sam pratio u medijima, oni su zaista doveli najbolje stručnjake iz svih segmenata da naprave svjetski događaj i da budu nezaboravni domaćini, kao što su bili kada smo imali Svjetsko prvenstvo u atletici. Tako da ne sumnjam da će to biti na zaista zavidnom nivou”, dodao je Tuka, koji ne krije oduševljenje Katarom kao državom.

Vjeruje i da će svi osjetiti veliko gostoprimstvo i ljubaznost naroda Katara, nacije “koja želi da napreduje u svemu, pa i u sportu”, te da bude “rame uz rame s najboljima”.

“Veoma mi je žao što mi kao Bosna i Hercegovina nemamo svog predstavnika, što se naša reprezentacija nije kvalifikovala, što nemam priliku svim srcem navijati za svoju reprezentaciju”, kaže Amel Tuka, i ističe:

PROČITAJ:   Iz stare štampe: Made in Bijeli Brijeg

„Želim da naučim sve građane da uživaju u sportu. Sigurno će ovo biti kvalitetno Svjetsko prvenstvo, kvalitetne utakmice. Za uživanje, opuštanje u ovom periodu igranja Svjetskog prvenstva. Da gledam najbolje igrače. Da podrže timove koje vole i vole. Želim Kataru puno sreće u organizaciji, u svemu”.

Trideset i dvije reprezentacije iz cijelog svijeta takmičiće se na jednom od najvećih svjetskih sportskih događaja od 20. novembra do 18. decembra.

FIFA je ovih dana ponovila da će Katar pripremiti najbolje izdanje FIFA Svjetskog prvenstva ikada.

Predsjednik Medicinskog komiteta FIFA, dr. Michel D’hooghe izjavu ovog vikenda u intervjuu za belgijsku radio stanicu RTBF da je Katar spreman učiniti sve što je u njegovoj moći da Svjetsko prvenstvo bude održano na najbolji mogući način. Stoga vjeruje “da će svijet svjedočiti velikom događaju”.

Šezdeset četiri utakmice igraće se na osam stadiona, od kojih je sedam izgrađeno za potrebe prvenstva.

Svaki stadion će imati zonu za zabavu i navijače. Nakon Svjetskog prvenstva, Katar će u saradnji sa FIFA-om donirati 170.000 mjesta zemljama kojima je potrebna sportska infrastruktura.

Objava (VIDEO) AMEL TUKA: Katar će biti nezaboravan domaćin SP-a pojavio se prvi na Dnevni.ba.

dvni.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima