5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

Humanitarni koncert za sugrađanku Tijanu Redžić

Humanitarni koncert će se održati u srijedu 16.11.2022. u...

(VIDEO) Dženis Ćosić: Možemo biti zadovoljni sa ove četiri posljednje utakmice, ekipa je pokazala određenu energiju i kvalitet

Tim menadžer Veleža Dženis Ćosić dobio je novu funkciju u klubu i sada je zadužen za svu organizaciju prvog tima, kao i odnose sa Omladinskim odjelom, kao i komunikaciju sa stručnim štabom i Upravom rođenja.

Između ostalog, Ćosić se u intervjuu za Velež TV dotakao i Amara Osima, odnosno kako se ekipa prilagodila njegovom sistemu.

Taj segment je bio jedan od najtežih na koje sam naišao. Naš tim je dugo bio u neizvjesnom stanju. Prvo je trebalo detektovati šta se dešava sa timom, da li je u pitanju adaptacija ili ima drugih problema. Pokušavao sam razgovarati sa igračima i stručnim štabom gdje smo, recimo, tek u zadnja četiri kola došli do optimalnog nivoa, što nije dobro. S obzirom da smo odigrali deset ligaških i dvije evropske utakmice, ne možemo biti zadovoljni ovim dijelom. Možemo biti zadovoljni sa ove posljednje četiri utakmice, gdje je ekipa pokazala određenu energiju i kvalitet koji posjeduje. Otvorili smo i temu sa stručnim štabom, gde od pet ekipa koje su, da kažemo, drugi deo tabele, nismo uspeli da ih osvojimo.rekao je Ćosić.

Ćosim je potom otkrio kada će se Velež vratiti na stadion.

Po ovakvoj dinamici radova, nećemo se vraćati na utakmicu protiv Posušja, to je potvrda. Ipak, trebalo bi da se vratimo do gradskog derbija i nadam se da će tako biti. Organizacija te utakmice u Gabeli nije moguća i iskreno se nadam da će to biti 12. oktobar kada će biti gradski derbi. Prije toga imamo utakmice protiv Posušja u Gabeli, pa sa Igmanom, a onda bi trebalo da se desi da igramo na našem terenu, rekao je Ćosić.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

PROČITAJ:   Premijer liga BiH: Igman večeras igra sa Željezničarom

mostarski.info

Možda vas zanima