8.5 C
Konjic
5 listopada, 2022

Drugi upravo čitaju

U područnoj školi u Bijeloj učenice iz Konjica

Djeca iz Bijele nastavu pohađaju u Konjicu Škola u Bijeloj...

JKP Standard Konjic dobilo donaciju vrijednosti oko 500.000KM

Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća Nastavljena je Međunarodna saradnja komunalnih preduzeća...

Za razvoj novih biznisa u Mostaru, Konjicu i Prozor-Rami osigurano 200.000 KM

Na uvodnoj konferenciji projekta “LiNK-ujmo se radi podrške novim...

NIKAD VEĆI POKLON: 1000 dinara bonusa, 200 okretaja i SONY PS 5 – MOŽE!

Registrujte se i imajte priliku da osvojite SONY PS...

Pronađeno tijelo nestale žene kod Stoca

U blizini Smrekove Glavice na predjelu Gornji Poplat kod...

(VIDEO) Dženis Ćosić otkrio kada će Stephan Barou debitovati za Velež, u pomoć pritekla i Crvena zvezda

Tim menadžer Veleža Dženis Ćosić za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog tima govorio je između ostalog i o tome kada bi Stephan Barou mogao igrati za ovaj klub.

Braou se Veležu pridružio u februaru, ali je kasnije osumnjičen za silovanje maloljetnice u Mostaru. U međuvremenu, Tužilaštvo u Mostaru utvrdilo je da nema dokaza i da su optužbe na račun ovog igrača neosnovane.

On je tu od zimskog prelaznog roka, a nakon toga su se pojavili određeni problemi oko njegovog statusa u zemlji. Međutim, tek smo krajem juna počeli da obrađujemo njegove papire kada je oslobođen svih optužbi. Glavni problem koji je uočen kod njega je to što je bio bez boravišne dozvole u našoj zemlji. To je problem koji se kod nas odavno nije desio, da neko tamo boravi bez dozvole. Drugi problem je bio što stanovnici Obale Slonovače nisu imali mogućnost da izađu u bilo koju zemlju u kojoj se nalazi naša ambasada. Tada smo počeli da shvatamo taj problem i uspeli smo da ga rešimo preko Srbije, uz pomoć Crvene zvezde, koja nam je poslala neophodnu papirologiju, kako bismo dobili vizu za njegov ulazak u Srbiju, a nakon tog ulaska pokušali da riješiti vizu za povratak u BiH. Tu se uključio cijeli upravni odbor, gdje nam je predsjednik Senad Husnić izuzetno pomogao i ubrzao proces koji će se vjerovatno nastaviti. U ovom trenutku će biti spreman za utakmicu protiv Posušjarekao je Ćosić.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

Možda vas zanima