back to top
2.5 C
Konjic
23 Aprila, 2024

(VIDEO) Dženis Ćosić otkrio kada će Stephan Barou debitovati za Velež, u pomoć pritekla i Crvena zvezda

Tim menadžer Veleža Dženis Ćosić za zvaničnu klupsku televiziju mostarskog tima govorio je između ostalog i o tome kada bi Stephan Barou mogao igrati za ovaj klub.

Braou se Veležu pridružio u februaru, ali je kasnije osumnjičen za silovanje maloljetnice u Mostaru. U međuvremenu, Tužilaštvo u Mostaru utvrdilo je da nema dokaza i da su optužbe na račun ovog igrača neosnovane.

On je tu od zimskog prelaznog roka, a nakon toga su se pojavili određeni problemi oko njegovog statusa u zemlji. Međutim, tek smo krajem juna počeli da obrađujemo njegove papire kada je oslobođen svih optužbi. Glavni problem koji je uočen kod njega je to što je bio bez boravišne dozvole u našoj zemlji. To je problem koji se kod nas odavno nije desio, da neko tamo boravi bez dozvole. Drugi problem je bio što stanovnici Obale Slonovače nisu imali mogućnost da izađu u bilo koju zemlju u kojoj se nalazi naša ambasada. Tada smo počeli da shvatamo taj problem i uspeli smo da ga rešimo preko Srbije, uz pomoć Crvene zvezde, koja nam je poslala neophodnu papirologiju, kako bismo dobili vizu za njegov ulazak u Srbiju, a nakon tog ulaska pokušali da riješiti vizu za povratak u BiH. Tu se uključio cijeli upravni odbor, gdje nam je predsjednik Senad Husnić izuzetno pomogao i ubrzao proces koji će se vjerovatno nastaviti. U ovom trenutku će biti spreman za utakmicu protiv Posušjarekao je Ćosić.

sport1.oslobodjene.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima