back to top
15.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

[VIDEO] Evo kako izgleda požar na prvoj crti

Tvrđava gori već nekoliko dana, a sve raspoložive snage su na terenu. Profesionalcima su se pridružili i dobrovoljci, a stigao je i helikopter Oružanih snaga Republike Srpske. Vatra je postala glavni neprijatelj koji pokazuje koliko je zastrašujuća i moćna.

Portal posušje.info donosi video s prve linije, u kojem se jasno mogu vidjeti strahote koje su proživjeli naši heroji koji se bore protiv ovih nemana. Zvuk vatre i pucketanje drveta nevjerovatno dočaravaju pakao kroz koji prolaze svi koji učestvuju u gašenju, a sve u cilju očuvanja bisera naše prirode.

Podsjećamo, općina Posušje proglasila je stanje elementarne nepogode i apelovala na sve volontere da se pridruže gašenju.

Danas je u gašenje požara ponovo uključen Kanađanin iz sastava vatrogasnih snaga Republike Hrvatske.

Posušje.info

Najava [VIDEO] Evo kako izgleda požar na prvoj liniji fronta pojavio se prvi put na Posušje.info.

www.posusje.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]