Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Vlada HNK-a donijela Odluku o dodjeli stipendija i subvenija za akademsku 2023./2024.godinu

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona donijela je Odluku da se svim studentima koji su aplicirali na objavljeni konkurs i ispunili formalno-pravne uvjete dodjele stipendije ili subvencije smještaja u studentske domove za akademsku 2023/2024. godinu.

Na osnovu provedene konkursne procedure za dodjelu stipendija i subvencija smještaja u studentske domove redovnim studentima s područja Hercegovačko-neretvanskog kantona, ove akademske godine pravo na prvu stipendiju ostvarilo 1126 studenata, dok je 41 student ostvario pravo na subvenciju smještaja.

Uključujući ovogodišnje stipendije i subvencije smještaja, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona ukupno stipendira i subvencionira smještaj u studentske domove za oko 2800 studenata.

Studenti koji su ostvarili pravo na stipendiju ili subvenciju smještaja u studentski dom obavezni su doći na potpisivanje ugovora u sljedećim terminima, prema predviđenom rasporedu:

  • utorak (23.1.) – od 13:00 do 15:00 sati
  • srijeda (24.1.) – od 9.00 do 15:00 sati
  • četvrtak (25.1.) – od 9:00 do 15:00 sati
  • petak (26.1.) – od 10:00 do 14:00 sati

NAPOMENE:

Studenti su prilikom potpisivanja ugovora obavezni pokazati ličnu kartu.

Ukoliko student nije u mogućnosti prisustvovati potpisivanju ugovora u rasporedom predviđenom terminu, ostavljena je mogućnost dolaska na potpisivanje ugovora u petak 26.1.2024., u periodu od  11:30 – 14:00 sati.

Studenti mogu dati ovlaštenje/opunomoćiti osobu u svrhu potpisivanja ugovora, ukoliko nisu u mogućnosti lično prisustvovati istom u predviđenim terminima. 

Studenti koji uz prijavu nisu dostavili podatke o bankovnom računu, obavezni su iste dostaviti prilikom potpisivanja ugovora.

Studenti koji su potpisali s Ministarstvom ugovor o dodjeli stipendije/subvencije smještaja u studentski dom u nekoj od prethodnih godina, a prijavili su se na ovogodišnji konkurs, nastavljaju primati stipendiju/subvenciju u skladu s ranije potpisanim ugovorom.

Raspored potpisivanja ugovora – grupe i termini prema rednim brojevima možete pogledati na linku ispod.

https://www.monkshnk.gov.ba/Obavijest/Pregled/14835

radiokonjic.ba/vladahnk.ba

19.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima