Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Vlada HNK: Incidentima i netrpeljivosti u Neumu i HNK nema i neće biti mjesta

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona oštro osuđuje posljednje pojave vandalizma na području općine Neum, počevši od oskvrnuća i lomljenja kamenih krstova u dvorištu Crkve sv. Ante do ispisivanja uvredljivih i potpuno neprihvatljivih natpisa na više tamošnjih lokacija.

Oba ova incidenta imaju za cilj unošenje nemira među stanovnike Neuma i skretanje pažnje na ovaj mirni gradić na našoj obali u krajnje negativnom kontekstu. Bezuslovno osuđujemo i beskompromisno odbacujemo ove očite pokušaje nametanja etikete ”grada slučaja” na Neum koji je naš istinski turistički biser i u kojem kantonalna izvršna i zakonodavna vlast vide izniman potencijal koji pomažemo da se iskoristi u cijelosti. Ovakvim neprihvatljivim ponašanjem pokušava se zasjeniti snažan angažman lokalnih vlasti, na čelu sa načelnikom Draganom Jurkovićem koji, zajedno sa svojim saradnicima, od Neuma želi da izgradi čitavogodišnju turističku destinaciju i mjesto ugodnog življenja, u čemu će mu Vlada HNK-a nastaviti da pruža punu podršku. Ovom prilikom dajemo jak vjetar u leđa i našim istražnim organima, odnosno MUP-u i Tužilaštvu našeg kantona koji će da iskoriste sva raspoloživa sredstva da bi ušli u trag počiniteljima ali i, podizanjem nivoa sigurnosti, da spriječe ponavljanje ovakvih i sličnih nemilih radnji kojima u normalnim i civilizovanim sredinama kakav su Neum i HNK nema i neće biti mjesta” – jasna je poruka premijerke HNK-a Marije Buhač.

Od resornog ministra unutrašnjih poslova Marija Marića obaviješteni smo da su radnici policije napravili istražne radnje u oba slučaja i da rade svoj posao na zaštiti sigurnosti i mira u Neumu, odnosno među njegovim stanovnicima i gostima, u čemu im podršku, u skladu sa svojim ovlaštenjima i nadležnostima, pružaju i lokalna i kantonalna vlast.

radiokonjic.ba / Ured predsjednice Vlade HNK – Odjel za odnose s javnošću

26.01.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima