Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Vlada HNK: Milion i po KM za isplate po redovnim sudskim presudama

Izmjenama i dopunama Budžeta Hercegovačko-neretvanskog kantona za 2023. godinu, Vlada je značajno povećala stavku isplata po pravomoćnim sudskim presudama i vansudskim nagodbama sa prvobitno planiranih 4,5 na ukupno 6,5 miliona KM. Odlukom sa današnje, 4. sjednice Vlade, u tekućoj će godini 1,5 milion KM biti isplaćen po redovnim sudskim presudama za koje u Budžetu HNK-a uopće nisu bila planirana sredstva.

Vlada je, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite, izdvojila 80.000,00 KM za finansiranje projekata socijalne politike te 100.000,00 KM kao grant javnim kuhinjama.

Danas je jednoglasno podržan Zaključak kojim su kantonalna ministarstva, uprave i upravne organizacije, ustanove i druge kantonalne institucije, službe i uredi, kao i privredna društva sa većinskim udjelom državnog kapitala kojim upravlja HNK, te Agencija za državnu službu FBiH zaduženi da odmah prekinu i ponište sve započete konkursne procedure za prijem i postavljenje državnih službenika i namještenika, uz izuzetak onih kojima je već doneseno rješenje o postavljenju.

Kantonalna je vlada danas donijela i nekoliko odluka i rješenja o imenovanjima. Direktorom Uprave za prognanike i izbjeglice HNK-a imenovan je Inel Šejtanić, za v.d. sekretara Ureda za zakonodavstvo Vlade HNK-a Svjetlana Marušić, direktorom Službe za zapošljavanje HNK-a Vlado Čuljak, v.d. direktora Fonda za zaštitu okoliša HNK-a Niko Marušić, komandantom Štaba civilne zaštite Adil Šuta te načelnikom Štaba civilne zaštite Eugen Ćubela. Vlada je danas dala i prethodnu saglasnost na imenovanje Ivana Vukoje za direktora Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja i veza, usvojena je Odluka o odobravanju provođenja postupka javne nabavke za redovno održavanje visećeg mosta u Ostrošcu, na regionalnoj saobraćajnici R-437 Ostrožac-Fojnica, u cilju otklanjanja oštećenja koja ugrožavaju sigurnost saobraćaja ili konstrukcije samog mosta.

Na prijedlog Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, usvojena je Odluka o usvajanju Izvještaja o žetvi strnih žita u 2023. godini, uz napomenu da se ukupna požnjevena površina ne razlikuje značajno u odnosu na prethodnu godinu, s tim da je zamjetno umanjenje kvalitete zrna i ukupnog žetvenog prinosa.

Vlada HNK/radiokonjic.ba

12.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima