16.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Vlada HNK: Počinje obavezna jesenja deratizacija na području HNK-a

Jesenja deratizacija na području Konjica provodit će se od 9. do 16. oktobra

Iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanskog kantona najavili su provođenje obavezne preventivne jesenje deratizacije na području cijelog kantona, tokom tekućeg mjeseca. Cilj je, naravno, smanjenje broja glodavaca na biološki prihvatljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije, a akcija će biti provedena postavljanjem otrovne mase na javne površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, po grobljima, riječnim obalama, u kanalizacijske šahtove, na odlagališta otpada, u ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.

„Deratizacija se provodi savremenim, efikasnim sredstvima za uništavanje glodavaca. Postavljeni mamci su otrovni pa upozoravamo stanovništvo da ih ne dodiruje i ne pomjera sa postavljenih mjesta“ saopštili su iz Zavoda za javno zdravstvo HNK-a, pozvavši vlasnike životinja na dodatni nadzor nad svojim ljubimcima, u skladu sa zakonskim propisima.

Inače, Vlada HNK-a u aktuelnom sazivu uspostavila je, još preuzimanjem dužnosti, redovni proces deratizacije na prostoru svih gradova i općina HNK-a, u proljetno i jesenje doba godine. Aktuelni krug postavljanja otrovnih mamaca za smanjenje broja glodavaca biće, u skladu sa najavom iz Zavoda za javno zdravstvo HNK-a, proveden prema narednom rasporedu: Mostar od 9. do 21. oktobra, Konjic od 9. do 16. oktobra, Jablanica od 17. do 19. oktobra, Čitluk i Prozor-Rama 23. i 24. oktobra, Stolac 25. oktobra, Čapljina 26. i 27. oktobra, Ravno 27. oktobra te Neum 31. oktobra.

Vlada HNK/radiokonjic.ba

[email protected]

03.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima