Drugi upravo čitaju

Mostarac Sanjin Hasanović pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli “Kadrija Delalić”

Pobjednik 2.memorijalnog turnira u tavli „Kadrija Delalić" je Mostarac...

Udruženje antifašista Konjic 3. marta organizuje obilazak spomen-obilježja

Udruženje antifašista Konjic 41-45 i 92-95 povodom 3. marta,...

Igman pobijedio Široki Brijeg rezultatom 1:0

FK Igman je danas u okviru 21.kola WWin lige...

U Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli “Kadrija Delalić”

Danas je u Konjicu počeo 2.memorijalni turnir u tavli...

Vlada HNK: Potpisan nalog za isplatu gotovo 3,8 miliona KM za vansudske nagodbe

Nastavljajući kontinuirane aktivnosti u vezi sa rješavanjem pravosnažnih sudskih rješenja, danas su premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona dr. sc. Nevenko Herceg i kantonalni ministar finansija Adnan Faladžić potpisali nalog za isplatu dodatnih 3.782.211,31 KM za vansudske nagodbe.

Svjesna koliko je naslijeđeni problem sudskih tužbi ozbiljna prijetnja finansijskoj stabilnosti Kantona, Vlada je još 2016. godine započela sa aktivnostima i donijela potrebne odluke kojima je svima koji posjeduju ovršne sudske odluke na teret Budžeta HNK-a ponudila mogućnost sklapanja vansudskih nagodbi. Dosad je za ovu namjenu izdvojeno više od 35 miliona KM budžetskih sredstava. Ovakvom politikom i pristupom Vlade riješeni su mnogi naslijeđeni problemi, a istovremeno su, obzirom na nagodbe kojima su isključene kamate i drugi izdaci, ostvarene iznimne budžetske uštede, navodi se u saopštenju Vlade HNK.

radiokonjic.ba

19.06.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima