1.5 C
Konjic
29 siječnja, 2023

Drugi upravo čitaju

U konjičkom porodilištu rođena prva beba u 2023.godini

Već decenijama Radio Konjic ima čast poželjeti dobrodošlicu bebama...

Turnir mjesnih zajednica u malom fudbalu: Finalisti ekipe mjesnih zajednica Neretvica i Bijela

Večeras su u Sportskoj dvorani Konjic odigrane polufinalne utakmice...

JKP „Standard“: Apel vozačima da preparkiraju vozila radi čišćenja snijega

Samir Memić, direktor JKP „Standard“ Konjic za radiokonjic.ba je...

Jeste li znali zbog čega naziv Glavatičevo i zašto je važan Stari grad Kom

Kom u Glavatičevu je bio značajan vojni, privredni i...

VLADA HNK: UPLAĆENO 2.594.772,10 KM ZA NABAVKU UDŽBENIKA

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na sjednici održanoj 6. decembra, a na prijedlog resornog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, usvojila Informaciju o zaključenim ugovorima s izabranim ponuđačima te Odluku o odobravanju i utrošku dijela novčanih sredstava utvrđenih Izmjenama i dopunama Budžeta HNK za 2022. godinu sa pozicije „Grant školama za nabavku udžbenika“, danas je Ministarstvo finansija školama uplatilo iznos od 2.594.772,10 KM. 

Uplaćena sredstva škole će doznačiti izabranim dobavljačima. Time će biti realizovan najveći dio vladina projekta  nabavke besplatnih udžbenika za učenike svih 9 razreda osnovnih škola u Hercegovačko-neretvanskom kantonu.

„Izražavam zadovoljstvo da smo današnjom uplatom završili jedan iznimno značajan projekat na koji sam lično, ali i cijela Vlada, ponosan. Podsjetit ću, škole su provele potrebne procedure, a Vlada je osigurala sredstva kako bi svih 16.195 učenika naših osnovnih škola dobilo besplatne udžbenike. Na ovaj smo način postigli dva vrlo važna cilja: značajno rasteretili jedinice lokalne samouprave ovih troškova i, što je puno važnije, troškova rasteretili porodice koje imaju djecu u osnovnoj školi.“ rekao je premijer Herceg. 

radiokonjic.ba/vladahnk

20.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima