Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

Vlada HNK: Usvojen i u Skupštinu poslan Nacrt Budžeta HNK za 2024. godinu

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona jučer je usvojila i u skupštinsku proceduru uputila Nacrt Budžeta HNK-a za 2024. godinu u iznosu od 353.374.555,00 KM.

Takođe, jednoglasno je prihvaćena i Informacija Komisije za kontrolu kreditnih sredstava o provođenju Protokola o saradnji između Vlade HNK-a i Razvojne banke FBiH. U tom je aranžmanu dosad odobreno 11 kreditnih linija za privredne subjekte s prostora HNK-a, u ukupnom iznosu od 4.665.000,00 KM. Podsjećamo, Vlada HNK-a privrednicima omogućava kreditno zaduženje kod Razvojne banke FBiH u iznosu do 500.000,00 KM, preuzima obavezu subvencionisanja kamata u visini do 3 %, kao i čitave troškove naknada za obradu kredita.

U skladu s Rebalansom Budžeta HNK-a za 2023. godinu, jučer je usvojena i Odluka po kojoj će se Gradu Mostaru doznačiti sredstva u iznosu od 500.000,00 KM za podršku radu Međunarodnog aerodroma Mostar.

Vlada je usvojila i Odluku o pristupanju ponovnom raspisivanju Javnog oglasa za imenovanje direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a.

radiokonjic.ba/Ured za informisanje Vlade HNK

20.12.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima