Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Vlada HNK usvojila Prijedlog Budžeta u iznosu od 366,2 miliona KM

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona danas je, na 12. redovnoj sjednici, usvojila Prijedlog Budžeta HNK-a za 2024. godinu u iznosu od 366.231.175,00 KM i Prijedlog Zakona o izvršenju Budžeta HNK-a za 2024. godinu koji su upućeni u dalju skupštinsku proceduru.

Vlada je, takođe, na prijedlog Ministarstva zdravstva, rada i socijalne zaštite, donijela Zaključak o povlačenju iz skupštinske procedure Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK-a za 2024. i Prijedloga odluke o davanju saglasnosti na Odluku o izvršenju tog plana koji su utvrđeni na sjednici održanoj 15. decembra prošle godine. Razlogom povlačenja dodatne su aktivnosti Stručne službe ZZO-a sa zdravstvenim ustanovama primarne zdravstvene zaštite u vezi sa potrebama tih ustanova i mogućnostima Zavoda. Nakon održanih sastanaka te analize finansijskih mogućnosti Zavoda, smjernica za izračun sredstava za finansiranje usluga zdravstvene zaštite za 2024. i potreba zdravstvenih ustanova primarne zdravstvene zaštite, izrađen je novi Prijedlog finansijskog plana Zavoda za 2024. u iznosu od 198.458.000 KM.

Finansijskim planom ZZO-a za 2024. godinu, koji je Vlada danas usvojila i, zajedno s Prijedlogom odluke o izvršenju tog plana, uputila u skupštinsku proceduru, za 2,65 miliona KM dodatno su povećana izdvajanja za primarnu zdravstvenu zaštitu u HNK-a, u odnosu na povučeni Plan iz decembra 2023. godine. U odnosu, pak, na Finansijski plan za prošlu godinu, osim povećanja sredstava za proširenje prava osiguranika, ukupno povećanje izdvajanja za primarnu zdravstvenu zaštitu u 2024. iznosi 9.650.000,00 KM, a za tri bolnice u HNK-a 17.000.000,00 KM.

radiokonjic.ba/Vlada HNK

13.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima