back to top

Drugi upravo čitaju

4. muslimanska slavna brigada obilježila 30.godišnjicu formiranja  

Danas je obilježena 30. godišnjica od formiranja Četvrte muslimanske...

Konjic: U toku deminiranje na lokalitetu Šumine u blizini Drecelja

Generalna skupština UN-a objavila je 8. decembra 2005. godine...

Radio Konjic danas slavi 32 godine rada

Na današnji datum, 4. april 1992. godine, Konjičane i...

U toku izrada vodovodne mreže u MZ Džepi

U toku je izrada vodovodne mreže u mjesnoj zajednici...

UŽ “Nera“: Održano predavanje o položaju Romkinja u BiH

Na današnjoj radionici naziva “Kreiranje sigurnih prostora za marginalizirane...

Vlada HNK: Zajedničkim naporima za sigurnije saobraćajnice u HNK

Nakon što je Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona na 13. sjednici, održanoj 23. februara 2024. godine, dala prethodnu saglasnost, danas su ministar unutrašnjih poslova HNK-a Marijo Marić i ministar saobraćaja i veza HNK-a Ivo Bevanda potpisali Ugovor o poslovnoj saradnji.

Tim dokumentom ministarstva se obavezuju da će kontinuirano razmjenjivati kompletne podatke o saobraćajnim nesrećama koje su se desile na regionalnim saobraćajnicama unutar HNK-a, što će biti osnova za pristupanje saniranju oštećenja na saobraćajnoj infrastrukturi u HNK-u, te za izradu studije o crnim tačkama i izradu protokolarne dokumentacije za njihovo rješavanje.

„Svjesni mnogih saobraćajnih nesreća, nažalost često i sa teškim, pa i smrtnim posljedicama, ovom saradnjom koju smo utvrdili današnjim potpisivanjem ugovora želimo učiniti sve šta je u našoj moći da bi poboljšali sigurnost u saobraćaju. Ako ova saradnja pridonese tome da imamo barem jednu saobraćajnu nesreću manje, učinili smo dobru stvar“ – zajedničko je stajalište čelnih ljudi dva kantonalna ministarstva.

radiokonjic.ba/Vlada HNK

29.02.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima