Drugi upravo čitaju

“Za moj grad Konjic”: akcija proljetnog čišćenja grada

Grad Konjic sa JKP Standard Konjic i firmom “Šumarstvo” Prenj, u koordinaciji sa mjesnim zajednicama, osnovnim i srednjim školama, dječijim vrtićima, nevladinim organizacijama i građanima, u utorak, 18.04.2023., počinju akciju proljetnog čišćenja grada.

JKP Standard u saradnji sa osnovnim školama i vrtićima i “Ekopak”-om o Pakom sutra će provesti edukativne radionice za najmlađe o temi “Značaj odvajanja otpada”, tokom kojih će obrazovnim ustanovama biti poklonjene kante za odvajanje otpada.

“za moj grad konjic”: akcija proljetnog čišćenja grada
“Za moj grad Konjic”: akcija proljetnog čišćenja grada

Ovom prilikom najmlađim stanovnicima Konjica biće na zanimljiv način pojašnjeno zašto je bitno odvajanje otpada i kako to činiti na ispravan način.

Nakon toga će u njihovim vrtovima biti zasađen određeni broj sadnica, čime će biti i ozvaničen početak akcije, rekao je Samir Memić, direktor JKP Standard Konjic.

“U koordinaciji sa mjesnim zajednicama će se ukloniti drva sa površina, građani će biti informisani o planskom odvozu kabastog otpada, a u akcijama čišćenja će učestvovati članovi Udruženja sportskih ribolovaca Konjic i Odreda izviđača “Neretva”, koji će čistiti korito rijeke Neretve i korito rijeke Trešanice. U sklopu akcije je raspisan literarni konkurs za učenike osnovnih škola”– rekao je Samir Memić, najavljujući proljetnu akciju čišćenja grada.

“za moj grad konjic”: akcija proljetnog čišćenja grada
“Za moj grad Konjic”: akcija proljetnog čišćenja grada

Medijski pokrovitelj akcije je Radio Konjic.

amila@radiokonjic.ba

17.04.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima