23.3 C
Konjic
8 lipnja, 2023

Drugi upravo čitaju

Preminuo ugledni primarijus doktor Džajić Mirsad

Komemoracija će biti održana 18.maja u 14 sati u...

Program Manifestacije Dani Grada Konjica 2023

01.juni – 02.juli 2023. Danas je prezentovan program obilježavanja 16.juna...

Planska isključenja električne energije za 12.juni 2023.

Kupci sa trafo područja Kolonija I od 9 do...

Konjic: FK Klis danas igra prvu utakmicu doigravanja za plasman u Prvu ligu FBiH

Klis i Čelik Zenica igraju na Gradskom stadionu Konjic...

Konjic: Klis i Čelik remizirali 1:1 u prvoj utakmici doigravanja

Danas je na Gradskom stadionu u Konjicu odigrana prva...

Husref Musemić dogovorio saradnju sa FK Igman Konjic i naredne sezone

Husref Musemić će i naredne sezone biti šef stručnog...

Zaklao majku, a onda čekićem udarao u glavu: 53-godišnjaku iz Foče određeno obavezno psihijatrijsko liječenje

Oglasi

Jovo V. (53), koji je uhapšen u maju ove godine zbog sumnje da je prvo iskasapio svoju majku Gospava V. (83), a potom joj naneo više jakih udaraca čekićem, smešten je na lečenje u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa. u Institutu za forenzičku psihijatriju JZU Sokolac, potvrđeno nam je u Tužilaštvu.

Mentalna bolest

Sadržaj

– Prilikom provođenja istražnih radnji, postupajući tužilac je odredio psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. Ovo vještačenje izvršila je Univerzitetska bolnica u Foči, prema riječima stalnog sudskog vještaka psihijatra, koji je utvrdio da je osumnjičeni u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio neuračunljiv, odnosno da je bolovao od hronične psihičke bolesti paranoidne šizofrenije. Usljed ove bolesti nije mogao shvatiti značaj djela koje je počinio, pojašnjeno nam je u Tužilaštvu, koje je Okružnom sudu u Trebinju podnijelo prijedlog da se osumnjičenom odredi mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, kao i da se utvrdi da je optuženi počinio krivično djelo u stanju neuračunljivosti. Odluka suda će biti donesena u zakonskom roku.

Nema svjetla

Zločin se dogodio u nevesinskom selu Žiljevo, a obdukcioni nalaz je pokazao da je nesrećna starica prvo zaklana, a kada je pala, nakon smrti zadobila je još nekoliko snažnih udaraca. Prilikom ljekarskog pregleda otkrivena su tri hica.

Zanimljivo je da je Jovo V. policajcima koji su pretresali kuću rekao da ne idu na tavan jer tamo nema svjetla i nema razloga da se penju. Policija je na tavanu pronašla 83-godišnju ženu umotanu u ćebe. Nakon toga, 53-godišnji muškarac je uhapšen zbog nasilja u porodici i zadržan u pritvoru.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Oglasi

Oglasi

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima