4.3 C
Konjic
27 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Intervencija konjičkih vatrogasaca

Večeras su konjički vatrogasci imali intervenciju na gašenju požara...

Merima Tanović Čamo: Logopedija i fudbal su moje dvije velike ljubavi

Mostarka Merima Tanović Čamo, koja radi u Konjicu kao...

U Konjicu obilježena 30. godišnjica osnivanja 4. korpusa ARBiH

Danas je u Konjicu obilježena 30.godišnjica od formiranja 4....

Omar Halilović osvojio peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Turskoj

Omar Halilović, član Karate kluba “Bošnjak” Konjic, koji se...

Ranjeni torcidaš: Jedan policajac mi je rekao “neka sam te upucao, smeće”

Navijač Hajduka koji je povrijeđen prilikom obračuna policije i...

Sajam trešnje 2022: Konjičanin Šerif Korić dobitnik medalje Zlatna trešnja za Bagremov med

Održan je 20. Međunarodni Sajam privrede, poljoprivrede i turizma...

Zaklao majku, a onda čekićem udarao u glavu: 53-godišnjaku iz Foče određeno obavezno psihijatrijsko liječenje

Jovo V. (53), koji je uhapšen u maju ove godine zbog sumnje da je prvo iskasapio svoju majku Gospava V. (83), a potom joj naneo više jakih udaraca čekićem, smešten je na lečenje u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa. u Institutu za forenzičku psihijatriju JZU Sokolac, potvrđeno nam je u Tužilaštvu.

Mentalna bolest

– Prilikom provođenja istražnih radnji, postupajući tužilac je odredio psihijatrijsko vještačenje osumnjičenog. Ovo vještačenje izvršila je Univerzitetska bolnica u Foči, prema riječima stalnog sudskog vještaka psihijatra, koji je utvrdio da je osumnjičeni u vrijeme izvršenja krivičnog djela bio neuračunljiv, odnosno da je bolovao od hronične psihičke bolesti paranoidne šizofrenije. Usljed ove bolesti nije mogao shvatiti značaj djela koje je počinio, pojašnjeno nam je u Tužilaštvu, koje je Okružnom sudu u Trebinju podnijelo prijedlog da se osumnjičenom odredi mjera bezbjednosti obaveznog psihijatrijskog liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi, kao i da se utvrdi da je optuženi počinio krivično djelo u stanju neuračunljivosti. Odluka suda će biti donesena u zakonskom roku.

Nema svjetla

Zločin se dogodio u nevesinskom selu Žiljevo, a obdukcioni nalaz je pokazao da je nesrećna starica prvo zaklana, a kada je pala, nakon smrti zadobila je još nekoliko snažnih udaraca. Prilikom ljekarskog pregleda otkrivena su tri hica.

Zanimljivo je da je Jovo V. policajcima koji su pretresali kuću rekao da ne idu na tavan jer tamo nema svjetla i nema razloga da se penju. Policija je na tavanu pronašla 83-godišnju ženu umotanu u ćebe. Nakon toga, 53-godišnji muškarac je uhapšen zbog nasilja u porodici i zadržan u pritvoru.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima