back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

Zatražen pritvor za 34-godišnjaka s Pala: U kafani napao jednu osobu, a potom i policajca koji je došao na intervenciju

Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podnijelo je Osnovnom sudu na Sokocu prijedlog za određivanje pritvora protiv Tomislava P. (34) sa Pala, zbog napada i ranjavanja policijskog službenika koji je intervenisao u kafiću u kojem su Tomislav P. i Strahinja P. izazvao incident .

Pritvor je predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog i uticaja na svjedoke.

Tomislav P. osumnjičen je da je ova krivična djela počinio 18. septembra na Palama, u ulici serdara Janka Vukotića, u kafani Crveno-bijela.

Prvo je bez ikakvog povoda prišao GR i uhvatio ga desnom rukom za vrat i udario ga glavom u čelo. Potom je osumnjičeni napustio restoran zajedno sa Strahinjom P. i počeo da viče i grubo se ponaša. Nakon toga, policajac K. Đ, koji je došao da interveniše, naredio mu je da stane, a potom ga je Tomislav uhvatio za vrat i počeo da ga davi, udarajući ga pesnicom u lice.

Podsjetimo, policijski službenici su prilikom hapšenja pronašli i oduzeli automobile Polo i BMW, vatreno oružje i 58.400 eura, saopšteno je iz policije.

Pretresom Pola, kojim je upravljao Edvin T, pronađen je revolver i pet metaka kalibra 38, dok je u vozilu BMW, kojim je upravljao Mladen S., pronađeno 58.400 eura i četiri mobilna telefona.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]