-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Preminuo član hora “Sejfullah” Elmas Alić

Elmas Alić, član hora "Sejfullah", preminuo je jučer u...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

Zatražen pritvor za M.H. iz Mostara

Županijsko tužiteljstvo HNŽ podnijelo je Županijskom sudu u Mostaru prijedlog za određivanje pritvora, prema osumnjičenom MH (1992) iz Mostara, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubojstvo u pokušaju iz Kaznenog zakona. FBiH i neovlašteno nabavljanje, posjedovanje ili promet oružja.ili bitnih dijelova za oružje iz Zakona o oružju i streljivu u HNŽ.

“Osumnjičeni se tereti da je 22.10.2022 oko 17:00 sati na Trgu Ivana Krndelja u Mostaru, na lokaciji autobuske stanice, u trenutku kada je oštećeni IA sjedio u parkiranom vozilu marke ‘Škoda Octavia’, prišao mu je sa pištoljem u ruci, za koji pištolj nije imao odobrenje nadležnog organa za posjedovanje, žrtvu je drugom rukom izvukao iz vozila i odmah ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu oštećenog IA”, priopćeno je iz Tužiteljstva HNŽ-a. .

Dodaju da je ispaljenim mecima zadobilo više prostrelnih rana povrijeđenom IA u predjelu donjih ekstremiteta i da se nalazi na liječenju u SKB Mostar.

“Pritvor je predložen za osumnjičenog MH jer posebne okolnosti ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, te uništiti ili sakriti tragove važne za krivični postupak, kao i da posebne okolnosti opravdavaju bojazan da bi mogao ponoviti isto dok je na slobodi kao krivično djelo, a radi se o krivičnom djelu za koje se može izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna”, navodi se u saopštenju.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ i Ministarstvo unutarnjih poslova HNŽ, Odjel kriminalističke policije poduzimaju i druge istražne radnje u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su ova krivična djela počinjena.

Objava Zatraženo pritvor za MH iz Mostara pojavila se prvo na Dnevni.ba.

dnevni.ba

Možda vas zanima