Drugi upravo čitaju

Sutra počinje šahovski turnir “Konjic Open 2024”

Šahovski klub „Igman“ Konjic organizator je 13.međunarodnog rejting šahovskog...

Konjic: Danas svečano otvorena dva obnovljena školska igrališta

Danas su okviru programa obilježavanja predstojećeg državnog praznika,  1....

Promovisana 17. generacija mlađih inspektora MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona

U Agenciji za usavršavanje i stručno školovanje kadrova jučer...

Mladi Konjica podizanjem zastave na Vrtaljici poslali snažnu poruku mira, zajedništva i tolerancije

Podizanjem prve zastave međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine...

Konjic: Održana info-sesija na kojoj je predstavljen projekat “Diaspora Invest”

U Sali Gradskog vijeća danas je organizovana info-sesija USAID-ovog...

Završen Međunarodni backgammon turnir Konjic 2023 – Prvi memorijalni turnir Kadrija Delalić

Pobjednik glavnog turnira Mustafa Bešo iz Stoca

Međunarodni backgammon turnir Konjic 2023 – Prvi memorijalni turnir Kadrija Delalić održan je u Konjicu, u hotelu Garden City 17. 18. i 19.februara. Turnir se igrao u tri dijela i to Jack pot, glavni turnir u backgammon-u i utješni turnir.

U petak je odigran prvi turnir, Jack pot na kojem je učestvovalo 16 igrača. Pobjednik ovog turnira bio je Omer Šator  koji je u finalu igrao sa predstavnikom konjičkog kluba TA-KO Senadom Sarajlićem.

Drugog dana, u subotu 18.februara počeo je glavni turnir na kojem su se takmičila 44 igrača. U finalu su igrali Radovan Perović  iz Budve, Crna Gora i Bešo Mustafa iz Stoca, BiH.

završen međunarodni backgammon turnir konjic 2023 – prvi memorijalni turnir kadrija delalić
Finalisti Radovan Perović iz Budve i Mustafa Bešo iz Stoca

Pobjednik Memorijalnog turnira Kadrija Delalić, Mustafa Bešo za Radio Konjic je rekao:

                „Protivnik u finalu je dobar igrač, i to je moj dobar drug pa je ovo prijateljska igra. Drago nam je da je došao iz Crne Gore. U igri nije bilo ljutnje, igra se po pravilima, a kome bolje padne taj i pobijedi.Neko mora pobijediti. U ovoj igri ima dosta sreće ali i znanja. Ne možemo reći da je sreća ključni momenat jer treba ipak nešto znati. Tu je milion kombinacija i treba sve to imati u glavi i odigrati najbolju opciju po pravilima.“

završen međunarodni backgammon turnir konjic 2023 – prvi memorijalni turnir kadrija delalić
Pobjednik Mustafa Bešo iz Stoca sa predstavnikom iz tavla kluba Ta-Ko Konjic, kluba organizatora turnira

Na takozvanoj zadnjoj šansi, Utješnom turniru učestvovala su također 44 igrača a pobijedio je Adnan Miralem iz Donjeg Vakufa poručio je Ramiz Katanić iz tavla kluba Ta-Ko, kluba organizatora ovog Međunarodnog turnira – Prvog Memorijalnog turnira Kadrija Delalić.

završen međunarodni backgammon turnir konjic 2023 – prvi memorijalni turnir kadrija delalić
Draženko Vučina i Ramiz Katanić

Suorganizator ovog turnira je tavla klub Zrinjski iz Mostara, a predsjednik ovog kluba Draženko Vučina koji je ujedno i selektor državne reprezentacije, je poručio:

                „Turnir smo možda napravili brzo jer nas je iznenadila smrt našeg velikog prijatelja, velikog igrača i prvog selektora reprezentacije Bosne i Hercegovine, i željeli smo mu odati počast i na ovaj način.  Ovo je nezgodan period za turnire, dosta igrača koji su se prijavili nisu mogli doći zbog gripe, a pored toga, neki se spremaju za turnir u Novom Pazaru koji počinje za desetak dana.“

Organizator turnira, Ramiz Katanić, predstavnik tavla kluba Ta-Ko iz Konjica:

                „Mi već sada razmišljamo o pripremama za naredni turnir. Planiramo naredne godine podijeliti turnir u dva dijela. Jedan dio bi bio posvećen rahmetli Kadriji Delaliću – Memorijalni turnir koji će biti Jack pot, a drugi glavni turnir Konjic open, a i jedan i drugi će preći u tradiciju. Tu će nas podržati naši sponzori zahvaljujući kojima smo i ovaj turnir održali, i želim im se zahvaliti na podršci jer su učesnici turnira zaista uživali.“

završen međunarodni backgammon turnir konjic 2023 – prvi memorijalni turnir kadrija delalić
Prvi memorijalni turnir Kadrija Delalić organizovan je kako bi se odala počast prvom selektoru državne reprezentacije, velikom igraču i prijatelju

radiokonjic.ba

19.02.2023.

amra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima