6.5 C
Konjic
9 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Nezaposlenim osobama će do 20.decembra biti uplaćeno 100 KM jednokratne pomoći

NAKON DOSTAVE PODATAKA KANTONALNIH SLUŽBI UTVRĐENA ODLUKA: JEDNOKRATNA NOVČANA...

Opasna nikotinska sredstva među školarcima u Konjicu?

Znate li šta je “Snus”? Ukoliko biste pitali tinejdžere i...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Završeni “grubi” radovi na džamiji u Glavičinama

Uveliko teku radovi na rekonstrukciji džamije u naselju Glavičine. Jučer su završeni grubi radovi, a u narednim danima očekuje se početak unutrašnjih radova. Predsjednik džamijskog odbora džemata Glavičine Ismet Halilović kazao je da je džematski odbor zadovoljan dosadašnjim tokom radova koji je išao bolje i brže nego što je bilo planirano.

završeni "grubi" radovi na džamiji u glavičinama
Završeni "grubi" radovi na džamiji u Glavičinama

“Iako je ovo poprilično veliki objekat, radovi su išli ubrzanim intezitetom. Za 92.dana uspjeli smo ući u posao, završiti grube radove od temelja do kupole. Radnici firme koja je angažovana na rekonstrukciji džamije, dali su sve od sebe i utrošili su dosta materijala u objekat. Utrošeno je do sada oko 100 kubika betona i preko 20 tona željeza. Sve je to stalo u džamiju koja će koristiti svima nama za obavljanje namaza” -kazao je za radiokonjic.ba predsjednik džematskog odbora džemata Glavičine, Ismet Halilović.

završeni "grubi" radovi na džamiji u glavičinama
Ismet Halilović- predsjednik džematskog odbora džemata Glavičine

Podsjetio je da se sa rekonstrukcijom džamije krenulo s ciljem proširenja mjesta gdje se obavlja namaz, te da se napravi savremena učionica za polaznike mektebske nastave.

U narednim danima raditi će se na unutrašnjosti džamije kazao je za Radio Konjic predsjednik džematskog odbora džemata Glavičine te dodao:

Izvaja Ismeta Halilovića

Planirani završetak radova je 31.januar naredne godine, a otvor džamije početakom mjeseca marta. Međutim, Halilović se nada da će radovi na rekonstrukciji/izgradnji džamije biti zavšeni i ranije.

Podsjećamo, 21.juna tekuće godine u prostorijama organizacije Crveni polumjesec iz Ujedinjenih Arapskih Emirata u Sarajevu, potpisan je ugovor za rekonstrukciju/ izgradnju džamije u naselju Polje Bijela/Glavičine. Kamen temeljac postavljen je 3.9.2022.

radiokonjic.ba

18.11.2022.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima