back to top
23.3 C
Konjic
18 Maja, 2024

ZAVRŠNI MASTERS: Novak bolji od Medvedeva

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je treću pobedu na Završnom mastersu u Torinu pošto je savladao ruskog tenisera Danila Medvedeva rezultatom 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 7:6).

Prvi set je odigran bez prekida do osmog gema, kada je Novak konačno uspeo da oduzme servis ruskom teniseru i poveo 5:3. Nakon toga je na svoj servis potvrdio brejk za 1:0 u setovima.

U drugom setu nije bilo brejka i došlo je do tie breaka. Zanimljivo je da su oba tenisera imala problema da osvoje poene na svoj servis, a poen manje imao je Medvedev, koji je na Novakov servis osvojio 3 poena. Na kraju 7:5 u taj brejku za 1:1 u setovima.

Treći set obilježio je maratonski 9. gem, nakon čega je Medvedev stigao do 5:4 i servirao za pobjedu. Naravno, Novak u svom stilu potom pokazuje psihičku snagu i vraća brejk, a onda dolazi na svoj servis do 6:5.

Nakon svog servis gema, Medvedev je treći set odveo u novi taj brejk. Novak je ovoga puta bio ubedljiviji i brzo poveo 5:1, a potom svojim servisima ostvario i treću pobedu u grupi.

U svakom slučaju, Novak je već obezbedio prvo mesto u grupi i igraće protiv Amerikanca Frica. U susretu Rubljova i Cicipasa biće odlučeno ko će biti drugoplasirani teniser ove grupe.

www.sportskacentrala.com

javno.bamostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima