20.5 C
Konjic
1 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Zbog korupcije lišen slobode zaposlenik Ureda za veterinarstvo BiH

Postupajući po nalogu tužioca Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, policijski službenici SIPA-e lišili su slobode osumnjičenog radnika Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeni Mladenko Andrić, rođen 1964. godine u Konjicu, nastanjen u Brčkom, zadržan je na području Orašja i u zakonskom roku će biti predat postupajućem tužiocu, koji će saslušati osumnjičenog i donijeti rješenje o dalje aktivnosti.

Tužilaštvo BiH i SIPA provode istragu u vezi sa koruptivnim krivičnim djelima, a prikupljeni su i dokazi da je osumnjičeni, kao veterinarski inspektor i ovlaštena osoba na dužnosti na graničnom prijelazu, primio poklon u iznosu od novca kako bi se, bez potrebnih detaljnih kontrola koje su propisane, omogućio prelazak granice za teretno vozilo, a samim tim i prevoz namirnica životinjskog porijekla, za koje su potrebne dozvole i potvrde, te se vrši nadzor navedenog transporta. od strane Ureda za veterinarstvo BiH.

Osumnjičeni je nakon preuzimanja poklona lišen slobode, a označeni novac je pronađen i oduzet, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uposlenik Ureda za veterinarstvo Bosne i Hercegovine lišen slobode zbog korupcije Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima