8.5 C
Konjic
30 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

U 2022.godini konjički poljoprivrednici ostvarili 1.286.233 KM novčanih poticaja

Rad Saveza poljoprivrednih udruženja Konjic prošle godine, između ostalog,...

Plansko isključenje električne energije za 30.03.2023.

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Građane BiH očekuje poskupljenje mesa

Dok slabi domaća proizvodnja, monopol na tržištu ostvaruju uvozni...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

Zbog Skya palo još sedam dilera: Uhapšen i Almedin Ćato, koji je označen vođom grupe koja je švercala narkotike u BiH

Na širem području Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Kaknja i Čitluka izvedene su akcije kodnih naziva Kappa i Lipa u kojima je uhapšeno sedam osoba osumnjičenih za šverc droge. U akciji Kappa, sprovedenoj po nalogu sarajevskog tužilaštva, uhapšeno je pet osoba. Akcija je izvedena na širem području Sarajeva, Istočnog Sarajeva i Kaknja, a osumnjičeni se terete za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Povezani tekst:

  • FUP i MUP RS u zajedničkoj akciji uhapsili su kriminalnu grupu

Droga i oružje

Sadržaj

Kako se saznaje, među uhapšenima je i Almedin Ćato, koji se tereti da je bio šef grupe, i jedan od njegovih saradnika Adis Jelašković. Privedeni su i BB (1991), HG (1990) i ED (1985).

Policija je prilikom pretresa imovine osumnjičenih zaplijenila veće količine marihuane, amfetamina (spid), kokaina, veće količine oružja i municije, ručne bombe i druge predmete koji podstiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela. prekršaj.

Droga je pronađena u operaciji Kappa/FUP


Osumnjičeni su, kao organizovana grupa, duže vrijeme nabavljali i prodavali drogu u Sarajevu, Zeničko-dobojskom, Bosansko-podrinjskom kantonu i Istočnom Sarajevu. Pojedini članovi grupe dovode se u vezu s korištenjem Sky aplikacije, preko koje su nabavljali i prodavali drogu. U zajedničkoj akciji su, pored pripadnika FUP-a, učestvovali policijski službenici KS, ZDK i MUP-a RS.

U drugoj akciji, kodnog naziva Lipa, pripadnici FUP-a, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva HNK, uhapsili su dvije osobe, i to DL (41) iz Jablanice i SK (32) iz Zenice, koji su također osumnjičeni za šverc i prodaju droge. .

U okviru akcije, po naredbi Općinskog suda u Čitluku, izvršen je pretres pokretne i nepokretne imovine. Tom prilikom pronađena je određena količina kanabisa i amfetamina, određena količina novca u različitim apoenima, dvije digitalne vage za precizno mjerenje, mobilni telefoni i drugi predmeti koji podstiču ili se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela.

Ranjavanje i iznuda

Podsjetimo, Ćato je početkom 2021. godine uhapšen zajedno sa pet osoba zbog napada na benzinske pumpe, trgovačke centre i druge poslovne subjekte na području Federacije BiH i Brčko distrikta, pri čemu je ukradeno i preko 200.000 KM. kao velika količina robe, cigareta, kafe, alata i drugih proizvoda. Dodajmo da je Ćatu dva puta ranio Nikola Džamonja, a uhapšen je i u akciji Bjekstvo zbog iznude.

www.oslobodjenje.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima