13.1 C
Konjic
30 studenoga, 2023

Drugi upravo čitaju

Zbog ubojstava u Grudama dobio 31 godinu zatvora

Županijski sud u Širokom Brijegu u srijedu je izrekao i javno objavio osuđujuću presudu Jozi Jasku (1972.) iz Gruda, koji je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 31 godinu zbog dvostrukog ubojstva.

Navedenom presudom Sud je Jozu Jaska osudio na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina za krivično djelo ubistvo na štetu M.G., na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina za ubistvo VB, te na krivično djelo ubistvo u pokušaju na štetu M.G. Ž. G. kazna od 6 godina i za isto krivično djelo na štetu AG kazna od 5 godina. Županijski sud je također izrekao kaznu od 2 godine za krivično djelo izazivanje opće opasnosti i kaznu od 1 godine za krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, te optuženog osudio na jedinstvenu kaznu dugotrajnog zatvora od 31 godinu, saopćeno je iz Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke.

Prema navodima optužnice, dana 4. avgusta 2022. godine, u mjestu Gorica, zaselak Stubli, opština Grude, prilikom proslave krsne slave župe, oko 2.00 sata, iz automatske puške AK-47, u namjeri da druge liše života, iz neposredne blizine ispalio 16 hitaca u pravcu vitalnih dijelova tijela MG, VB, Ž. G. i AG

U pucnjavi su MG i VB zadobili teške tjelesne povrede od kojih su preminuli na licu mjesta, Ž. G. je zadobio tjelesne povrede opasne po život, a AG lakše tjelesne povrede.

Optuženi je nastavio pucati i time izazvao opštu opasnost za druga lica.

Pripadnici županijskog MUP-a su prilikom pretresa u obiteljskoj kući Joze Jaska pronašli još jedno vatreno oružje, pa je optužen za nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Nakon prijema pismene prvostepene presude, Tužilaštvo će odlučiti da li će uložiti žalbu na sankciju Vrhovnom sudu Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu.

Zbog ubistava u Grudama dobio 31 godinu zatvora Dnevni.ba.

dnevni.ba

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima