-1.5 C
Konjic
9 prosinca, 2023

Drugi upravo čitaju

Zdravstveni radnici u HNK 2. novembra stupaju u generalni štrajk

02. novembra 2023 godine radnici u zdravstvu u HNK stupiće u generalni štrajk, potvrdio je za radiokonjic.ba Dalibor Vuković, član pregovaračkog tima Sindikata i predstavnika svih Nezavisnih sindikata radnika u zdravstvu iz cijelog Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Svi sindikati su potpisali sa svojim poslodavcima sporazume o poslovima koji se ne mogu prekidati tokom trajanja štrajka. Ispunjeni su svi komplikovani zakonski uslovi i mi smo donijeli odluku u početku štrajka u svim zdravstvenim ustanovama u kojima djeluje sindikat, kako bismo zaštitili naša prava” – rekao je Vuković istaknuvši da će u štrajku učestvovati oko 3.900 zaposlenih u HNK.

zdravstveni radnici u hnk 2. novembra stupaju u generalni štrajk
Dalibor Vuković

Naši zahtjevi su povećanje plaće dva puta po 15 posto u dvije godine, odmah povećanje 15 posto i sljedeće godine 15 posto” – riječi su Vukovića, koji je naveo da su se na štrajk odlučili jer Vlada HNK nije imala razumijevanja za njihove zahtjeve.

[email protected]

Foto: Arhiv radiokonjic.ba

18.10.2023.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima