Drugi upravo čitaju

„Zeleni Neretva“ Konjic: Akcija čišćenja rijeke Neretve

Danas su članovi Udruženja „Zeleni Neretva“ Konjic angažovani na čišćenju i uređenju obala rijeke Neretve. Akcija se provodi uzvodno od Spiljanskog mosta, a osim prikupljanja otpada, pristupilo se uređenju plaža i uređenju puta do obale Neretve.

Amir Variščić predsjednik udruženja je izjavio da je ovo jedna od akcija koja se provodi svake godine.

„Zbog lošeg vremena smo odgađali akciju, ali danas smo na terenu. Uređujemo obale Neretve  jer se sve veći broj Konjičana, ali i gostiju sa strane, koji nisu u mogućnosti da odu negdje dalje za godišnji odmor ili u slobodne dane, odlučuje za odmor uzvodno od grada na obalama Neretve. Ovo je priča koja se ponavlja i služi kao primjer drugima, kako bi se trebalo ponašati na Neretvi, kako bi trebalo svi da ostavimo onako kako smo i zatekli, a smeća je sve manje. To nije trend koji je toliko izražen, ali je činjenica da je smeća sve manje svake godine“ – izjavio je Variščić.

radiokonjic.ba

08.07.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima