back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Željezničar i Igman podijelili bodove na Grbavici

U posljednjoj utakmici 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine večeras je FK Igman na Grbavici sa FK Željezničar odigrao neriješeno 1:1 (0:1).

Prvi gol na utakmici je postigao Ramić za 0:1 za Igman i tim rezultatom je završeno prvo poluvrijeme.

Izjednačujući gol za Željezničar je postigao Amoah u 52 minuti za 1:1.

Hebibović je u 82 minuti postigao gol, ali je poništen, jer je bio u nedozvoljenoj poziciji.

Igman ima sada 30 bodova, bod više od zone ispadanja.

Dženis Ćosić, pomoćnik Husrefa Musemića, nakon utakmice je izjavio da je Igman osvojio bod koji će im vrijediti u nastavku prvenstva.

“Generalno utakmica je bila puna naboja. Sama njezina važnost je prevazišla sve ostalo. Otvorila se igra i sa jedne, i sa druge strane. Mislim da smo mi imali više prostora i šansi u prvom poluvremenu, da tu završimo utakmicu. To nismo uspjeli, onda se desilo ono u drugom poluvremenu, što smo nekako i očekivali, pokušavali smo odgovoriti na to, primili smo gol i onda, na kraju spašavali taj bod. Otvarao se tada prostor, ali tada je bilo već važno da se spasi bod. Mogla je i jedna i druga ekipa doći do tri boda. Mi smo osvojili bod koji će nam sigurno vrijediti u nastavku prvenstva. Čestitao bih svojim igračima, zaista su danas pokazali jednu dozu hrabrosti. Igrali su do kraja, trčali su do kraja, uradili su ono što smo otprilike bili planirali. Naravno, u ovom ambijentu na Grbavici nije lahko odigrati hrabro kao što smo mi. Željezničaru želim puno sreće u nastavku prvenstva, nama isto tako, da ostvarimo svoje ciljeve” – izjavio je Dženis Ćosić.     

U posljednjih šest utakmica Igman je upisao dvije pobjede, tri remija i poraz.

U narednom kolu Igman dočekuje Leotar, posljednjeplasiranu ekipu na tabeli.

radiokonjic.ba

02.05.2023.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima