back to top
22.5 C
Konjic
19 Juna, 2024

ŽELJEZNIČAR REMIZIRAO PRED PUNOM GRBAVICOM

Navijači Železničara željeli su da igraju fudbal i došli su u velikom broju da podrže svoje izabranike. Na južnoj tribini Grbavice navijači Plavih su napravili festivalsku atmosferu, jer je veliki broj njih došao sa svojim porodicama i tako uveličao ovaj događaj.

Kada je riječ o fudbalskom terenu, Željezničar je već u 10. minuti imao veliku šansu. Dženis Beganović nije iskoristio loptu Sedada Subašića skoro u mat poziciji.

U 20. minuti uslijedio je “hladan tuš”. Iz prve opasnije akcije gosti su poveli. Centar Ognjena Todorovića nije uhvatio štoper Željezničara Aleksandar Kosorić i tako prevario svog golmana, a lopta je ušla u mrežu.

Plavi se nisu predavali, već su išli svom snagom naprijed i nakon pet minuta stigli do izjednačenja. Nakon gužve u šesnaestercu Leotara, Edin Cocalić petom ubacuje Beganovićev udarac u mrežu.

Željezničar je napadao i nakon obračuna, ali nije bilo većih prilika. Na odmor je bilo 1:1.

U 58. minuti velika prilika za Željezničar. Semir Štilić je sjajno uhvatio volej na vrhu šesnaesterca, ali je udarac uspio da ukroti dobro postavljeni Dušan Puletić u gol Leotara.

Leotar je sjajno zaprijetio šest minuta kasnije kada je Šaleta Kordić loše šutirao u situaciji jedan na jedan, a golman Vedad Muftić mu je odbranio udarac. Čini se da je ofanzivac Trebinja mogao bolje.

Željezničar je u tim trenucima bio dosta ofanzivniji, što je ostavljalo prostora za kontre gostiju. Leotar je u završnoj fazi meča pokušao još dva puta sa distance.

Golman Dušan Puletić, heroj Leotarovog opstanka iz prošle sezone, na fantastičan je način počeo novu sezonu. Svoje odlične sposobnosti pokazao je na golu u 79. minuti kada je spasio dvije velike šanse za Željezničar.

Prvo je intervenisao nakon Štilićevog topovskog udarca sa desetak metara, a potom je u nastavku akcije odbranio i pokušaj Clarismarija Santosa koji je šutirao iz peterca nakon centaršuta s desne strane.

Do kraja utakmice vidjeli smo odličnu inicijativu Železničara, ali bez golova, pa je utakmica završena rezultatom 1:1. Treba dodati još jednu veliku šansu na obje strane. Santos je sa jedne strane fantastično prošao i pogodio Dženana Haračića, koji je zakasnio na loptu da je ubaci u praznu mrežu, dok je s druge strane Todorović zamalo sam šutirao pored gola.

Na kraju, treba pohvaliti divnu atmosferu na Grbavici, jer je pjesma odzvanjala svih 90 minuta, a Manijaci su na južnoj tribini poslali predivnu poruku kako je južna Grbavica sigurna za cijele porodice koje žele bodriti Plave.

hayat.ba

javno.ba

mostarski.info

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]