back to top
12.5 C
Konjic
22 Aprila, 2024

Zeničkog razbojnika čuvaju policajci: Neđad Mušanović, koji je pretukao i opljačkao Zehru Kafedžić, pronađen u teškom zdravstvenom stanju

Neđad Mušanović, 49-godišnji Zeničanin koji je prije skoro mjesec dana pretukao i opljačkao Zehru Kafedžić (47), direktora firme Bauerfeind, zatečen je u teškom zdravstvenom stanju u svojoj kući u Prozor-Rami, te je prevezen u Dom zdravlja Prozor-Rama, a potom u Univerzitetsku kliničku bolnicu Mostar na daljnje liječenje.

Ispijanje esencije

– Nakon liječenja u Mostaru, osumnjičeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je primljen na Odjel psihijatrije i nalazi se pod nadzorom pripadnika Policijske stanice Crkvice. U trenutku kada su ga policajci pronašli, bio je u teškom stanju zbog ispijanja esencije, a nakon završenog lečenja biće uhapšen i, uz izveštaj o krivičnom djelu razbojništva, predat v.d. Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno nam je iz MUP-a Zenica – dobojskog kantona.

Kafedžića su 18. oktobra u Ulici Zmaja od Bosne, na petlji Blatuš u Zenici, pronašli građani koji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. Povrijeđena žena je prevezena u bolnicu, a pripadnici zeničke policije pokrenuli su opsežnu potragu za Mušanovićem, koji je nakon pljačke 47-godišnjakinje oduzeo vozilo marke Škoda, vlasništvo firme Bauerfeind, koje je oštećena. koristio. Tim vozilom se odvezao u Prozor-Ramu.

Invalidska pomagala

Iz MUP-a ZDK saopćeno je da je navedeno vozilo pronađeno i da će biti vještačeno kao i ostali predmeti i tragovi pronađeni u kući osumnjičenog.

Kako saznajemo, u Njemačkoj je prekjučer ubijen 28-godišnji sin osumnjičenog Mušanovića, Mirsad Mušanović, bivši fudbaler NK Fortuna Zenica. Inače, stariji Mušanović je 70 posto invalid, a Kafedžić je upoznao u firmi kojom je ona rukovodila i koja se bavi invalidskim pomagalima. Motivi Mušanovićevog napada na Kafedžića se još istražuju.

www.oslobodjenje.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima