5.4 C
Konjic
1 prosinca, 2022

Drugi upravo čitaju

Konjic: Firma “Bujice” angažovala radnike iz Nepala

Jedan od gorućih problema u BiH je nedostatak radne...

Zimsko održavanje puteva na području Konjica

Za tri firme odobreno 446 hiljada maraka Svake godine Direkcija...

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Kolonija uskoro dobija novi izgled

Detalji projekta vrijednog oko milion i pol maraka Građani će...

„Eurosjaj“: liderska pozicija za područje bivše Jugoslavije  

Danas je firma “Eurosjaj” iz Konjica potpisala ugovor sa...

Humanitarni koncert za sugrađanku Tijanu Redžić

Humanitarni koncert će se održati u srijedu 16.11.2022. u...

Zeničkog razbojnika čuvaju policajci: Neđad Mušanović, koji je pretukao i opljačkao Zehru Kafedžić, pronađen u teškom zdravstvenom stanju

Neđad Mušanović, 49-godišnji Zeničanin koji je prije skoro mjesec dana pretukao i opljačkao Zehru Kafedžić (47), direktora firme Bauerfeind, zatečen je u teškom zdravstvenom stanju u svojoj kući u Prozor-Rami, te je prevezen u Dom zdravlja Prozor-Rama, a potom u Univerzitetsku kliničku bolnicu Mostar na daljnje liječenje.

Ispijanje esencije

– Nakon liječenja u Mostaru, osumnjičeni je prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica, gdje je primljen na Odjel psihijatrije i nalazi se pod nadzorom pripadnika Policijske stanice Crkvice. U trenutku kada su ga policajci pronašli, bio je u teškom stanju zbog ispijanja esencije, a nakon završenog lečenja biće uhapšen i, uz izveštaj o krivičnom djelu razbojništva, predat v.d. Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, potvrđeno nam je iz MUP-a Zenica – dobojskog kantona.

Kafedžića su 18. oktobra u Ulici Zmaja od Bosne, na petlji Blatuš u Zenici, pronašli građani koji su odmah pozvali Hitnu pomoć i policiju. Povrijeđena žena je prevezena u bolnicu, a pripadnici zeničke policije pokrenuli su opsežnu potragu za Mušanovićem, koji je nakon pljačke 47-godišnjakinje oduzeo vozilo marke Škoda, vlasništvo firme Bauerfeind, koje je oštećena. koristio. Tim vozilom se odvezao u Prozor-Ramu.

Invalidska pomagala

Iz MUP-a ZDK saopćeno je da je navedeno vozilo pronađeno i da će biti vještačeno kao i ostali predmeti i tragovi pronađeni u kući osumnjičenog.

Kako saznajemo, u Njemačkoj je prekjučer ubijen 28-godišnji sin osumnjičenog Mušanovića, Mirsad Mušanović, bivši fudbaler NK Fortuna Zenica. Inače, stariji Mušanović je 70 posto invalid, a Kafedžić je upoznao u firmi kojom je ona rukovodila i koja se bavi invalidskim pomagalima. Motivi Mušanovićevog napada na Kafedžića se još istražuju.

www.oslobodjenje.ba

Možda vas zanima