Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

“Zimski grad” donosi bogat muzičko-zabavni program

Grad Konjic u partnerstvu s Narodnim univerzitetom Konjic, Sportskom dvoranom, Vijećem mladih i Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK-a organizuje treću po redu manifestaciju “Zimski grad” od 23.decembra do 15.januara 2024.godine. Ove godine sve posjetioce očekuje bogat muzičko-zabavni program za sve generacije, kazao je Orhan Tucović, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije.

"zimski grad" donosi bogat muzičko-zabavni program
Orhan Tucović i Sabina Ćukle

“Grad Konjic, prije svega radi svojih građana, ali i naše intencije da budemo turistička destinacija tokom čitave godine, organizujemo i ove godine “Zimski grad”. Program će se, uglavnom, održavati na Malom trgu kod Gradske uprave, a kroz cijelu manifestaciju ćemo promovirati domaće izvođače, a u aktivnostima će učestvovati i djeca iz naših škola i vrtića. Siguran sam da će svako naći nešto za sebe i da će “Zimski grad” biti odlična manifestacija za svačiji ukus”-kazao je Tucović.

Manifestacija počinje u subotu, 23.decembra u 12 sati, predprogramom odnosno održavanjem “Karnevala dječijih osmijeha”, čiji je nosilac Udruženje “Volonteri i prijatelji konjičke regije”. Zvanično otvaranje je u ponedjeljak, 25.decembra u 19 sati, održavanjem koncerta konjičkih muzičara, kazala je Sabina Ćukle, članica Organizacionog odbora.

“Programom pod nazivom “Made in Konjic”, odnosno koncertom konjičkih muzičara u izvedbi “Dado Macić i bend”, čiji je nosilac Narodni univerzitet Konjic, otvaramo zvanični program manifestacije “Zimski grad”. Pozivamo sve sugrađane da dođu i uživaju u koncertu, a biće pripremljena i gastro ponuda, sve kako bi se naši građani zainteresovali i došli na ovu manifestaciju”-poručila je Ćukle.

U okviru “Zimskog grada” biće održani i drugi brojni muzički i zabavni sadržaji u kojima će moći uživati svi Konjičani, ali i gosti sa strane. Novina ove godine je i organiziranje besplatnog prevoza iz četiri pravca, kako bi i stanovnici iz udaljenijih mjesta Grada Konjica mogli prisustvovati programskim sadržajima, naveo je Orhan Tucović, predsjednik Organizacionog odbora manifestacije “Zimski grad”.

“Prvi pravac će biti iz sela Zukići, preko Podorašca i Ovčara, do Konjica. Drugi je Glavatičevo-Bijela-Glavičine-Konjic, treći pravac je Buturović Polje-Lisičići-Konjic, i četvrti je Ribići-Radešine-Čelebići-Konjic. Također, gradonačelnik želi da motiviše i nagradi naše učenike, pa ćemo i ove godine organizirati izlete na olimpijske planine, a u planu je i posjeta Olimpijskom bazenu na Otoci u Sarajevu”– naglasio je Tucović.

"zimski grad" donosi bogat muzičko-zabavni program
Ukrašene ulice grada

Ove godine za potrebe održavanja koncerata nabavljena je i nova bina, a dadatni trud uložen je i u ukrašavanje gradskih ulica lampicama i novogodišnjim dekoracijama. Također, planirano je da se ove godine na platou pored Kamene ćuprije postavi i instalacija u vidu kočije, što će biti idealno mjesto za fotografisanje.

U nastavku teksta donosimo raspored održavanja i ostalih programskih sadržaja ovogodišnje manifestacije “Zimski grad”.

– 26.decembar u 18:30 biće održana “Snježna čarolija”, a nosilac programa su osnovne škole s područja Grada Konjica.

– 27.decembar u 18:30 “Zimske radosti”-Dječije obdanište “Zulejha Begeta” Konjic.

-28.decembar u 18:30 “Mravko Travko” i Latif Moćević.

-29.decembar u 18:30 “La musica di note”, program Muzičkog centra i Muzičke škole “Rezonanca” Konjic.

-03. januar 2024. u 19 sati koncert “Bend generacije&solisti”, Anida Šoljić, Samir Alebić i Hamza Sokolović.

-04. januar 2024. u 19 sati koncert “Sevdah&Tamburaši”, a nosilac aktivnosti su Konjički tamburaši i Alma Subašić.

-05.januar 2024. u 18:30 program “Snjegoviću”, vrtić “Happy kids”.

-06. januar 2024. u 18:30 “Zimska bajka”,  Amatersko pozorište “Neretva” Konjic.

"zimski grad" donosi bogat muzičko-zabavni program
"Zimski grad" donosi bogat muzičko-zabavni program

radiokonjic.ba

22.12.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima