Drugi upravo čitaju

Konjic: Zatvorena 17. manifestacija “Dani Sejfullaha ef. Prohe”

Elvedina Cokoja Hebib dobitnica nagrade “Sejfullah ef. Proho” za...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU...

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik turnira “Konjic Open 2024”

Šesnaestogodišnji FIDE majstor Sanjin Čulum iz Tuzle pobjednik je...

Udruženje “Žena za ženu” Konjic dodijelilo ovogodišnja priznanja

Večeras je Udruženje za pomoć i edukaciju “Žena za...

„Zimski grad Konjic“: Večeras održana „Snježna čarolija“  

U programu učestvovali učenici iz konjičkih osnovnih škola

Večeras su se u okviru programa „Snježna čarolija“ predstavili učenici osnovnih škola iz Konjica: Prve osnovne škole, Druge osnovne škole, Osnovne škole Seonica i Osnovne škole Čelebići.

Pjesmom, recitacijama i igrokazima razdragani učenici su zabavili prisutne na trgu kod Gradske uprave, koji su njihove nastupe nagradili aplauzom.

„zimski grad konjic“: večeras održana „snježna čarolija“  
„Zimski grad Konjic“: Večeras održana „Snježna čarolija“  

Zara Alić, učenica Druge Osnovne škole Konjic, je nakon nastupa sa svojim drugarima pustila goluba mira.

Golub predstavlja slobodu, a zapravo sam poželjela da odrasli prestanu da ubijaju djecu“ – poručila je Zara.  

Zijad Halilović, direktor OŠ Seonica, zahvalio se na prilici da učenici njegove škole budu prisutni večeras.

Zahvaljujemo svima koji su omogućili da naši učenici prisustvuju na manifestaciji „Zimski grad“. Čim smo dobili poziv iz Gradske uprave prvo smo osmislili čime ćemo se predstaviti, onda smo marljivo radili, nabavili materijal, učiteljice su vrijedno radile svakodnevno sa djecom,  vježbali i vidjeli smo da smo spremni sa ostalim školama“ – riječi su Halilovića.    

Građani su uživali u programu učenika, a jedan od posjetilaca je bio Almir Mahmutović sa svojiom sinom.

Došao sam sa Ahmedom da ispratimo nastup njegove sestre sa Prvom osnovnom školom. Divno veče, da skratimo ove zimske dane i pogledamo našu djecu. Divna priča“ – izjavio je Almir.

„zimski grad konjic“: večeras održana „snježna čarolija“  
Almir Mahmutović

Odmor u rodnom kraju Adem Zukić iz Kralupa, koji radi u Austriji, iskoristio je i da pogleda večerašnji program sa suprugom i djecom.

Bio sam i sinoć, a i lani sam pratio „Zimski grad“. Ekstra je program, ima i za djecu i za odrasle, za sve uzraste. Djeca uživaju, malo je neobično bez snijega, kao u Austriji, ali dobro se naviknuti i bez snijega“ – rekao nam je Adem.   

Gradonačelnik Konjica Osman Ćatić prisustvovao je večerašnjem programu.

Drago mi je biti prisutan na manifestaciji „Zimski grad“ jer je sadržajna i jer su je Konjičani priredili svojim sugrađanima, ali i sugrađanima koji su širom svijeta, a večeras su ovdje i ovih dana tokom praznika, kao i gostima koji dolaze iz raznih gradova. Bio sam i sinoć i vidim oduševljenje kod ljudi, posebno kada nastupaju naši mladi. Razgovarao sam sa našim gostima i prijateljima iz dijaspore i drago nam je da možemo pružiti jedan kvalitetan sadržaj kakav imaju i oni u svojim gradovima. Cilj je upravo taj da oni i sljedeće godine dođu ovdje i budu dio ovih programa, a ne da djeca dođu u sivilo i da ga tako doživljavaju. Vidim osmijeh kod djece iz Austrije i osjećaju se isto kao da su tamo, kada je u pitanju sadržaj programa u ovom periodu godine“ – izjavio je gradonačelnik Ćatić.       

„zimski grad konjic“: večeras održana „snježna čarolija“  
Adem Zukić i Osman Ćatić

Svoje umijeće u pripremi slastica večeras su pokazali učenici Srednje turističko-ugostiteljske škole Konjic, koji su na štandovima ponudili razne slatkiše, koje su pripremali sa profesoricom Mehdijom Košpo.

Večeras su naši kuhari pripremili slatka jela, razne poslastice koje su građani skoro sve pokupovali. Mi ćemo sva sredstva od večerašnje prodaje iskoristiti za nabavku artikala za praksu učenika, a čaj smo večeras nudili besplatno“ – rekla  nam je Mehdija, dodavši da će i sutra učenici biti prisutni na „Zimskom gradu“ sa „slatkim stolom“.

„zimski grad konjic“: večeras održana „snježna čarolija“  
Mehdija Košpo sa učenicima

Jedna sugrađanka nam je ispričala da je fotografije sa večerašnjeg događaja poslala sestri u Švedsku, da vidi atmosferu u Konjicu.      

„zimski grad konjic“: večeras održana „snježna čarolija“  
„Zimski grad Konjic“: Večeras održana „Snježna čarolija“  

radiokonjic.ba

26.12.2023.

amila@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima