back to top
25.5 C
Konjic
25 Jula, 2024

“Zimski grad” otvoren večeras koncertom Dade Macića

Treća po redu manifestacija „Zimski grad“ zvanično je otvorena večeras koncertom Dade Macića na trgu pored zgrade Gradske uprave. U odličnoj svirci i raznolikom muzičkom repertoaru uživale su sve generacije, od najmlađih, pa do onih starijih, koji su u opuštenoj atmosferi proveli ugodnu decembarsku večer. Dado Macić, nakon završetka koncerta, kazao je za radiokonjic.ba da mu je pripalo veliko zadovoljstvo da ove godine otvori „Zimski grad“.

"zimski grad" otvoren večeras koncertom dade macića
Dado Macić za sve posjetioce priredio odličnu svirku

„Organizatori su se potrudili da obezbijede sve i da nam bude lijepo večeras. Počastio sam ljude pjesmom, onim što najboljem znam, a drago mi je da su večeras posebno uživali najmlađi, oni su naša najdraža publika“– izjavio je Macić.

"zimski grad" otvoren večeras koncertom dade macića
Posjetioci uživali u dobroj atmosferi

Ovogodišnja manifestacija, koja će trajati do 15.januara, obiluje bogatim muzičko-zabavnim programom u kojem će svi Konjičani, ali i posjetioci iz drugih gradova, kao i gosti iz dijaspore, koji u ovim prednovogodišnjim danima borave u Konjicu, pronaći nešto za sebe. Jedan od njih, koji dane odmora provodi u rodnom gradu je i poznati bh.fudbaler, reprezentativac BiH, Smail Prevljak. Uživao je večeras na koncertu i u cjelokupnoj atmosferi.

"zimski grad" otvoren večeras koncertom dade macića
Smail Prevljak: Uvijek je lijepo doći u svoju čaršiju

„Stigao sam prije dva-tri dana, sada nam je zimska pauza. Lijepo je da se možemo okupiti na jednom mjestu i družiti se u ovakvom ambijentu. Sigurno da je ovo jedna lijepa priča za Konjic. Uvijek se lijepo vratiti u svoju čaršiju“-kazao je naš reprezentativac za radiokonjic.ba, koji je svima poželio sretnu Novu 2024. godinu.

"zimski grad" otvoren večeras koncertom dade macića
"Zimski grad" otvoren večeras koncertom Dade Macića

Posjetioci su večeras, osim u dobroj svirci, uživali i u toplom čaju i slatkišima, koje su pripremili članovi Odreda izviđača „Neretva“ Konjic.

"zimski grad" otvoren večeras koncertom dade macića
Konjički izviđači za posjetioce pripremili čaj i slatkiše

„Toliko smo mogli doprinijeti ovoj manifestaciji. Uradili smo to, zaista, od srca i svi se rado grijemo uz ovaj izviđački čaj“– kazala je Selma Hadžihusejnović, načelnica Odreda izviđača „Neretva“ Konjic.

I Udruženje SIN „Neretvica“ dalo je, također, svoj doprinos manifestaciji „Zimski grad“. Na njihovom štandu posjetici su besplatno mogli degustirati pečeni kesten.

"zimski grad" otvoren večeras koncertom dade macića
Udruženje SIN “Neretvica” posjetice počastili pečenim kestenom

„Večeras su svi posjetioci mogli uživati u mirisu i okusu pečenih kestena, koje smo pekli ovdje na licu mjesta. Ispekli smo oko 70 kg kestena“-kazao je Refik Boloban, član Upravnog odbora Udruženja SIN „Neretvica“.

Grad Konjic organizuje manifestaciju „Zimski grad“ u partnerstvu s Narodnim univerzitetom, Sportskom dvoranom, Vijećem mladih i Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša HNK-a. Orhan Tucović, šef kabineta gradonačelnika, prisustvovao je otvaranju manifestacije, kazavši da je sretan zbog večerašnjeg ugođaja.

"zimski grad" otvoren večeras koncertom dade macića
“Zimski grad” upotpunjen i novogodišnjim ukrasima

„Imamo večeras lijepo okićen prostor, domaće muzičare, malu raju, što je najbitnije. Bitno je da su tu osmijesi, dobra volja i da svi uživaju. Ako bude kao večeras, mi ćemo biti sretni. Želimo imati tu neku tradiciju, prije svega zbog građana Konjica, ali i zbog turista, gostiju iz dijaspore, da pokažemo da smo grad koji njeguje turizam i tokom zimskog perioda“-rekao je Tucović.

Grad Konjic je ove godine omogućio i besplatan prevoz za stanovnike iz ruralnih područja tokom trajanja ovogodišnje manifestacije, koja se nastavlja sutra u 18:30 na trgu kod Gradske uprave, gdje će osnovne škole s područja Grada Konjica održati program pod nazivom „Snježna čarolija“.

Generalni medijski pokrovitelj manifestacije „Zimski grad“ je Radio Konjic.

radiokonjic.ba

25.12.2023.

samra@radiokonjic.ba

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]