18.3 C
Konjic
26 ožujka, 2023

Drugi upravo čitaju

Saobraćajna nezgoda na putu M-17 u mjestu Živašnica

Na magistralnom putu M-17, Konjic-Sarajevo, u mjestu Živašnica, došlo...

U Konjicu večeras otvoren prvi MBL matematički kamp na Balkanu

45 srednjoškolaca iz više od 20 država svijeta učestvuje...

Jasmin Badžak: Saopštenje za javnost

Objavljujem da se povlačim s mjesta predsjednika Udruženja poslodavaca...

ŽKK Konjic: Pobjeda u prvoj utakmici plej-ofa protiv “StarTZ”

Ženski košarkaški klub Konjic večeras je na domaćem terenu...

Planska isključenja električne energije

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnica...

“Zimski grad”: Večeras nastupili mališani iz dječijeg obdaništa “Zulejha Begeta” i učenici osnovnih škola

Večeras u prvom dijelu programa treće večeri manifestacije „Zimski grad“ nastupili su mališani iz Dječijeg obdaništa „Zulejha Begeta“, koji su izveli recitacije, pjesmice i igrokaz u skladu sa zimom i Novom godinom, a u drugom dijelu programa nastupili su učenici Prve osnovne škole, Druge osnovne škole, OŠ “Čelebići”, OŠ “Parsovići” i OŠ “Seonica“ koji su izveli recitacije i pjesme.

U prvom dijelu programa mališani iz Dječijeg obdaništa „Zulejha Begeta“ su pjevali pjesmu „Zvone zvončići“.

"Zimski grad": Večeras nastupili mališani iz dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta" i učenici osnovnih škola

„Sve je bilo o temi za zimu i Novu godinu. Mališni se vesele novoj godini, u četvrtak ćemo imati i priredbu, do sada smo sve uredili u stilu Nove godine i djeca se raduju. Ovu godinu ću pamtiti po dobrom jer je protekla u najboljem redu“ – kazala je Dunja Macić, odgajateljica u Dječijem obdaništu „Zulejha Begeta“.

Recital i pjesmu “Dvije pahulje” su izveli učenici trećih i petih razreda iz Osnovne škole “Seonica”.

"Zimski grad": Večeras nastupili mališani iz dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta" i učenici osnovnih škola

 „S obzirom da smo imali priredbe tokom jesenjeg perioda, a slijedi nam i novogodišnja priredba, nije nam trebalo puno vremena da se pripremimo za večerašnju izvedbu. Poslije perioda korone, drago nam je da se manifestacije normalno odvijaju“ – kazao je Zijad Halilović, direktor OŠ „Seonica“.

"Zimski grad": Večeras nastupili mališani iz dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta" i učenici osnovnih škola
"Zimski grad": Večeras nastupili mališani iz dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta" i učenici osnovnih škola

Igrokaz “Pipi i prijatelji” izvela je grupa učenika Osnovne škole “Parsovići”.

„Nismo imali mnogo vremena da pripremimo ovu tačku, ali s obzirom na vrijeme i okolnosti jako smo spremni, a sve kostime smo ručno izradili. Naši učenici nemaju često priliku da učestvuju s obzirom na udaljenost. Ovo je manifestacija na kojoj oni mogu pogledati šta su druge škole pripremile i podržati svoje drugove iz drugih škola. Ovo je nešto predivno, prisutna sam već treću noć, ovo je nešto što je nama nedostajalo tokom zimskog perioda“ – kazala je Arnela Džafić, učiteljica OŠ „Parsovići“.

Recitaciju i pjesmu izveli su i učenici Osnovne škole “Čelebići”.

"Zimski grad": Večeras nastupili mališani iz dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta" i učenici osnovnih škola

Učenici “Prve osnovne škole” Konjic izveli su pjesmu “Vejte pahulje”.

"Zimski grad": Večeras nastupili mališani iz dječijeg obdaništa "Zulejha Begeta" i učenici osnovnih škola

„Veoma sam sretna što se nešto ovakvo organizovalo u našem gradu. Večeras sam sa učenicima Prve osnovne škole počašćena što sam učestvovala na jednom ovakvom događaju. Prva asocijacija na pojam “Zimski grad Konjic“ je na snijeg, na moje djetinstvo, na sve one zimske radosti. Nadam se da će i ove godine pasti snijeg i da će to biti u što skorije vrijeme, pa da djeca uživaju onako kako smo i mi to radili. U ovoj godini se nije desilo ništa specijalno, osim nekih divnih poslovnih aktivnosti u našoj školi. Korona je iza nas, jedan lošiji period za koji se nadam da se nikad više neće ponoviti. Želim da sa našom djecom uvijek radimo uživo, jer zaista smo vidjeli večeras da imamo šta pokazati“ – kazala je Suzana Džajić, nastavnica Prve osnovne škole Konjic.

U narednim danima u sklopu manifestacije predstaviti će se MC „Rezonanca“, harmonikaška sekcija BZK „Preporod“ pod vodstvom Adnana Lape, Konjički tamburaši, Latif Moćević. Osim toga, planirana je i izložba pod nazivom „Izložba na štafelajima“ u organizaciji Narodnog univerziteta Konjic, „Karneval dječjih osmijeha“ u organizaciji Udruženja „Volonteri i prijatelji konjičke regije“, te izleti na planinu i jednodnevne škole skijanja sa instruktorima, koje će realizovati Adnan Džumhur i Odred izviđača „Neretva“ Konjic.

„Zimski grad Konjic” održava se pod pokroviteljstvom Grada Konjica, a u organizaciji Ustanove Narodni univerzitet, Ustanove Sportska dvorana i Vijeća mladih Grada Konjica. Medijski pokrovitelj je Radio Konjic.

radiokonjic.ba

28.12.2022.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:
[email protected]
+387 36 726 267

Možda vas zanima