back to top
25.5 C
Konjic
20 Jula, 2024

ŽKK Konjic danas organizator „Festivala ženske košarke“

Ženski košarkaški klub Konjic danas u Sportskoj dvorani Konjic organizuje „Festival ženske košarke u Konjicu“.

Trener kluba Edin Ravnjak je izjavio da učestvuje 14 ekipa iz Bosne i Hercegovine.

„Prva utakmica na parketu, djeci je to drago, veselo je ovdje i uživamo u košarci. Ovdje je oko 350 djevojčica uzrasta do 12 godina i sve će one dobiti nagrade“ – izjavio je Ravnjak.

Ozren Selesković, trener KK ABC Basket iz Tuzle, rekao je da je iz ovog kluba doputovalo 30 djevojčica,

„Možda smo najbrojnija ekipa na turniru, došli smo u prelijepi Konjic da se družimo sa ostalim učesnicima iz Bosne i Hercegovine, da uživamo u čarima košarkške igre. Ovo je veličanstveni skup, gdje će djevojčice uživati i družiti se, i pozdravljm aktivnost ŽKK Konjic, koji je upriličio jedan ovakav skup“ – poručio je Selesković.  

žkk konjic danas organizator „festivala ženske košarke“
Ravnjak i Selesković

Turnir se organizuje u sklopu Dana grada Konjica, pod pokroviteljstvom Grada Konjica.

Nakon odigranih utakmica uslijediće defile kroz grad i slikanje na Kamenoj ćupriji, a nakon toga dodjela nagrada svima učesnicima na Partizanovom igralištu.

radiokonjic.ba

22.05.2024.

(Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba, bez zatražene i odobrene dozvole za preuzimanje.
Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je RTV Konjic dd, i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije.
Ukoliko dobijete odobrenje za preuzimanje, obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba)

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati putem:

rtvka@bih.net.ba
+387 36 726 267

Možda vas zanima

[rev_slider]