-0.5 C
Konjic
29 studenoga, 2022

Drugi upravo čitaju

Detalji autoputa koridora Vc – regija Konjic

Ermin Handžar, šef Službe građenja u JP “Autoceste” FBiH O...

Rezultati analize uzoraka rijeke Neretve

U svim uzorcima rijeke Neretve uzetim iznad mosta Orašje...

Anesteziolog silovao ženu tijekom carskog reza, sve je snimljeno

Brazilska policija uhapsila je anesteziologa u bolnici Mulher Sao...

4 stabla iz Konjica u nominaciji za “Stablo godine u BiH za 2022.”

Kako bi se odalo priznanje jedinstvenom bogatstvu prirode BiH,...

Sedmični izvještaj o stanju sigurnosti na području odgovornosti PU Konjic

Prema izvještaju PU Konjic za period od 21. do...

ŽKK Konjic organizator 11. Women Konjic Cup-a 2022.

Ženski košarkaški klub Konjic ovoga vikenda je organizator 11.Women Konjic Cup 2022. za pionirke, na kojem učestvuje sedam ekipa iz BiH i Hrvatske.
Učesnici turnira su ekipe: Čelik Zenica, Zadar Plus iz Zadra, StarTZ iz Tuzle, Tomislav iz Tomislavgrada, Vlasenica, Ragusa iz Dubrovnika i Konjic, dok članice kluba Plamen iz Požege nisu mogle doputovati zbog nevremena u Slavoniji, izjavio je za radiokonjic.ba Edin Ravnjak, trener Ženskog košarkaškog kluba Konjic.
„Jedanaest godina organizujemo turnir i trudimo se svake godine da za jednu stepenicu podignemo nivo turnira. Ove godine nam je namjera bila da dovedemo ekipe van granica BiH, to smo uspjeli, i drago nam je tbog toga, a nastojaćemo da svake godine napredujemo u organizaciji turnira. Finansijski je to teško pokriti, ali uz pomoć sportskih prijatelja, uspjeli smo u Konjic da dovedemo ekipe, da se djevojčice druže sa igračicama iz drugih gradova, iz druge države, kako bi vidjele kako one rade i igraju. Nadamo se da je ovo jedno veliko iskustvo ne samo za naše igračice, već i za djevojčice iz drugih klubova, koje su došle u naš grad“ – izjavio je Ravnjak.

žkk konjic organizator 11. women konjic cup-a 2022.
Edin Ravnjak
žkk konjic organizator 11. women konjic cup-a 2022.
ŽKK Konjic

Trener ekipe StarTZ iz Tuzle Amel Muratović potvrdio je za radiokonjic.ba da imaju odličnu saradnju sa ŽKK Konjic i da godinama učestvuju na turniru.
„Želio bih da pohvalim organizaciju turnira. Ovakvi turniri imaju veliki društveni značaj, pogotovo za najmlađe kategorije gdje se upoznavaju djevojčice iz BiH i šire. Potrudićemo se da se pokažemo u najboljem svjetlu“ – rekao je Muratović.

žkk konjic organizator 11. women konjic cup-a 2022.
ŽKK StarTR

Trenerica mlađih kategorija u KK Ragusa iz Dubrovnika Alma Majstorović, izjavila je da se raduju što učestvuju na turniru, i da su godinama dolazili na turnir u Konjicu.
„Covid je učinio svoje, pa smo imali pauzu, ali napokon smo se vratili i presretni smo. Izuzetno smo zadovoljni organizacijom, kao i svaki put, djeca se druže, klubovi su odlični, utakmice dobre i prezadovoljni smo. Ja ovo gledam kao jedan razvojni turnir, sve ekipe su neizvjesne, želimo pobjediti, ali sve što napravimo, biće jako dobro za nas“- istaknula je trenerica Majstorović.

PROČITAJ:   Manijaci najavili spektakl povodom 101. rođendana Željezničara
žkk konjic organizator 11. women konjic cup-a 2022.
Alma Majstorović

Kapitenica ŽKK Vlasenica Milica Mazić izjavila je da se lijepo provode na turniru.
„Nije nam prvi put da smo u Konjicu, jer smo već igrale prijateljsku utakmicu, a na ovom turniru smo stekle nova poznanstva“ – rekla nam je mlada košarkašica.

žkk konjic organizator 11. women konjic cup-a 2022.
ŽKK Vlasenica

Women Konjic Cup 2022. će biti završen u nedjelju, 18.septembra, u poslijepodnevnim satima dodjelom nagrada najuspješnijim učesnicima.

radiokonjic.ba
Foto: radiokonjic.ba
17.09.2022.

Zabranjeno je preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora Radio Konjic i radiokonjic.ba. Vlasnik objavljenih materijala na portalu radiokonjic.ba je  RTV Konjic dd,  i portal radiokonjic.ba, osim ako nije navedeno drugačije. Obavezni ste podijeliti izvorni link na informaciju koju preuzimate, tj.link na portal radiokonjic.ba

Za preuzimanje informacija možete nas kontaktirati i putem:

[email protected]

[email protected]

+387 36 726 267

Možda vas zanima